Netherlands

Brexitoverleg gestaakt, Johnson en Von der Leyen aan zet

Handelsakkoord Ondanks de naderende deadline voor een deal, komen Londen en Brussel op een aantal fundamentele punten niet nader tot elkaar.

De onderhandelingen over een scheidingsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zijn vrijdagavond opgeschort. De delegaties verschillen op te veel fundamentele punten van mening, schrijven hoofdonderhandelaars David Frost en Michel Barnier op Twitter. Zaterdag gaan de Britse premier Boris Johnson en voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen de ontstane situatie bespreken.

De Britse en Europese delegatie werken onder hoge tijdsdruk aan een overeenkomst voor de onderlinge handelsbetrekkingen na 1 januari 2021, als de transitieperiode na de Brexit afloopt en het Verenigd Koninkrijk definitief geen lid meer is van de Europese Unie. Op het gebied van visserij en het zogeheten level playing field – regels op het gebied van arbeidsrecht en milieubescherming tot staatssteun – zijn de meningsverschillen ondanks de naderende deadline nog te groot, zeggen Frost en Barnier.

Maandag staat in het Britse parlement een aantal Brexitstemmingen op de rol en aanstaande donderdag verzamelt zich in Brussel de Europese Raad. De bedoeling van die bijeenkomsten was om een eventueel akkoord ter stemming te brengen. Het is niet aannemelijk dat zo’n bestand er tegen die tijd is. Als de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk er niet in slagen het voor de jaarwisseling eens te worden over hun toekomstige economische en politieke betrekkingen, moet handel voortaan worden gedreven volgens richtlijnen van de Wereldhandelsorganisatie WTO. Dat zal naar verwachting voor een enorme toename van bureaucratie en tarieven leiden, aan weerszijde van het Kanaal.

Brexit gaat Nederlandse ondernemers hoe dan ook pijn doen. Handelsdeal of niet.

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)