logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Brandweermannen lichtgewond bij zeer grote brand bij watersportbedrijf in Grou

Aan de Oedsmawei in Grou is een loods van Watersportbedrijf ANJA volledig uitgebrand. Door de brand is een muur omgevallen waarbij twee brandweermannen lichtgewond zijn geraakt. Medische behandeling was niet nodig. Ook is er in Grou een NL-Alert afgegeven met de boodschap om ramen en deuren te sluiten.

Een gestalde kruiser vloog nog door onbekende oorzaak in brand. In de loods bevonden zich meerdere boten.

Vanwege de harde wind, was de kans dat de brand zou overslaan op naastgelegen panden, groot. Doordat de brandweer de naastgelegen panden nat hield, is het vuur niet overgeslagen. Wel zijn ramen gesprongen van buurpanden.

Door de omvallende muur, kondigde de brandweer GRIP1 af. Volgens de brandweer is er sprake van instortingsgevaar. Mogelijk is er nog een hond in het gebouw.

Bij de brand was hevige rookontwikkeling. Twee meetploegen zijn ingezet om de omgeving te verkennen op verspreiding van eventuele schadelijke stoffen.

De Oedsmawei is afgesloten voor alle verkeer.

Themes
ICO