Netherlands
An article was changed on the original website

Brand tankstations bij Duitse klimaatbetoging

Brand tankstations bij Duitse klimaatbetoging

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Twee tankstations van het Duitse energiebedrijf RWE in Mönchengladbach zijn zaterdag in brand gezet tijdens klimaatbetogingen in de regio. De politie gaat ervan uit dat het opzet is en denkt dat het te maken heeft met de protesten.

Rond Keulen en Aken kwam het eerder zaterdag al tot een confrontatie tussen activisten en de politie. Daarbij zijn meerdere agenten gewond geraakt. De politie zette ook traangas in.

Lees ook:Agenten gewond bij klimaatbetoging Duitsland

De demonstranten wisten door te dringen tot een gebouw bij de bruinkoolmijn. Zaterdagmiddag laat pakte de politie meerdere mensen op. Verschillende demonstranten verzetten zich tegen hun arrestatie. Ook werden activisten weggevoerd met bussen van RWE. Onder hen was ook een journalist. Die mocht na een telefoontje naar de persvoorlichter van de politie weer uit de bus.

Actievoerders die nog in het gebouw zijn, zeggen dat ze op wanden van de mijn willen klimmen. Dat is volgens de politie levensgevaarlijk. De activisten worden opgeroepen om te vertrekken uit het mijngebouw.

De klimaatdemonstraties in het gebied zijn vrijdag bij Aken begonnen. Toen deden ongeveer 40.000 mensen mee aan een betoging. Behalve Duitsers doen er klimaatactivisten mee uit Nederland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Lees ook:Lange en vrolijke mars in Aken voor het behoud van de planeet

De acties zijn onder andere gericht tegen de bruinkoolwinning in het gebied. Zo zijn ongeveer 1600 actievoerders naar de mijn Garzweiler bij de plaats Jackerath gegaan. Ook daar gingen activisten een gebouw van het mijnbedrijf in.

Football news:

Messi is nog steeds aan de top. Met zulke spelers moeten we hopen dat ze niet de beste dag hebben
De cijfers van Robert Lewandowski, die niet alleen de locomotief
Wie wordt de topscorer in de Champions League? Lewandowski of Holand? Weet u wie de topscorer van de Champions League wordt?
La Liga President over het vertrek van Ronaldo en Neymar: het is beter om te vertrekken vanwege belastingen dan vanwege iets anders
Kane en Son gaven elkaar 29 assists in de Premier League. Alleen Lampard en Drogba (36) deden het vaker Tottenham Striker Harry Kane maakte een assist voor teamgenoot Son Heung-Min
Veron over Messi: spelen in Barca geeft hem ongemak
Mitryushkin op weg naar Fortuna: Duitsland is een land van goal Keepers. Ik kan hier veel leren, nieuwkomer van Fortuna Anton Mitryushkin deelde zijn emoties door zich bij een nieuwe club aan te sluiten. Ik ben blij en dankbaar om deel uit te maken van deze grote club en om de volgende stap in mijn ontwikkeling hier te kunnen zetten. Duitsland is een land van goal Keepers, dus ik weet zeker dat ik hier veel kan leren. Toen ik hier vorige week trainde, merkte ik de aangename sfeer in het team. Dus ik dacht niet twee keer na toen mij deze kans werd geboden, zei de Rus