Netherlands

Brand in kantorenflat aan de Zuidas in Amsterdam

Foto: ANP

In een kantoorpand op de Zuidas in Amsterdam heeft dinsdag aan het begin van de middag brand gewoed. Die brak uit op de 20e etage van de flat aan het Gustav Mahlerplein en is inmiddels onder controle. De brandweer heeft de 19e tot en met de bovenste (28e) verdieping ontruimd.

Zeker vier mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken vanwege de rook die bij de brand vrijkwam. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn hun verwondingen niet ernstig. Waarschijnlijk is de brand ontstaan bij computers in de serverruimte op de 20e verdieping. De brandweer doet daar nog verder onderzoek naar.

Ongeveer zeventig mensen die op de bovenste verdiepingen waren, moesten het pand verlaten. Volgens de woordvoerder zouden dat er normaal gesproken rond de vijfhonderd zijn geweest. Omdat veel mensen thuiswerken vanwege corona waren het er nu een stuk minder.

Football news:

Tuchel-Werner: Timo, jij speelt rechts. Je speelt al een kwartier links. Begrijp je het niet? Chelsea manager Thomas Tuchelapl vestigde de aandacht op de verkeerde positie van zijn landgenoot Timo Werner. Timo, hoe lang blijf je links Spelen? Je speelt rechts
Liverpool heeft 7 punten achter de Champions League zone, 8 punten achter de verloren degenen
Neymar kan spelen tegen Barcelona voor ongeveer 30 minuten
Benfica biedt Diego Costa een 2-jarig contract met een salaris van 3 miljoen euro per jaar
Pep is geobsedeerd door tactiek. Hij ziet en wil zoveel dingen veranderen dat het een probleem kan zijn
Cavani is dicht bij een overeenkomst met Boca Juniors. Hij wil Manchester United verlaten in de zomer
Er zijn slechts 6 coaches in de wereld met een positieve balans tegen Pep. De leider van de rating-Sulscher