Netherlands
This article was added by the user Luna Williams. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bouwman verslaat Mollema en wint spectaculaire Giro-etappe

Koen Bouwman heeft vrijdag op knappe wijze de zevende etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De 28-jarige renner van Jumbo-Visma was de beste in een sprintje van een kopgroepje van vier, met daarin liefst drie Nederlanders.

Bouwman was duidelijk de sterkste in het sprintje heuvelop in Potenza. Bauke Mollema eindigde als tweede en de Italiaan Davide Formolo werd derde. Tom Dumoulin trok de sprint aan voor ploegmaat Bouwman en kwam als vierde over de streep.

Bouwman, Mollema en Dumoulin maakten deel uit van een kopgroep die in eerste instantie uit zeven renners bestond. Met Wout Poels was er zelfs nog een vierde Nederlander mee, maar de klimmer van Bahrain Victorious moest al op de voorlaatste klim lossen.

Bouwman is ook de nieuwe drager van de blauwe trui, als leider in het bergklassement. De Nederlander boekte in het zuiden van Italië zijn eerste zege in een grote ronde en zijn tweede individuele overwinning als prof. Hij was in 2017 in Frankrijk de beste in de derde etappe van het Critérium du Dauphiné, ook een WorldTour-koers.

Juan Pedro López eindigde in het peloton, dat op 2 minuten en 59 seconden van Bouwman over de streep reed. De Spanjaard blijft de nummer één van het algemeen klassement. Bouwman steeg naar de veertiende plek op 2.19 minuten van de roze trui. Wilco Kelderman (+1.59 minuten) blijft de beste Nederlander op plek zeven.

Zaterdag staat er een heuvelachtige etappe met start en finish in Napels op het programma in de Giro.