Netherlands
This article was added by the user Emily Wilson. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bouwman na eerste ritzege in grote ronde: 'Ik kan het niet geloven'

Koen Bouwman beseft nog niet helemaal dat hij vrijdag voor het eerst in zijn carrière een etappe heeft gewonnen in een grote ronde. De Nederlander van Jumbo-Visma was in de heuveletappe in de Giro d'Italia de beste in een sprintje van een kopgroepje van vier, met daarin liefst drie Nederlanders.

"Dit is ongelooflijk, ik kan het amper geloven", jubelde Bouwman vlak na zijn winst voor de camera van Eurosport. Bouwman dankte ook zijn ploeggenoot Tom Dumoulin, die na 196 kilometer door de Italiaanse heuvels de sprint voor hem aantrok. "Tom deed superwerk."

Bouwman en Dumoulin waren niet de enige Nederlanders die vrijdag indruk maakten in de zevende etappe. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) finishte als tweede, terwijl Wout Poels (Bahrain-Victorious) aanvankelijk ook behoorde tot de kopgroep, die toen nog uit zeven renners bestond.

De 28-jarige Bouwman had het zwaar., maar voelde zich richting het einde van de etappe steeds sterker worden. "De dag verliep niet zonder problemen, maar uiteindelijk had ik veel vertrouwen voor de sprint. Met nog zo'n vijftien meter te gaan keek ik om en toen zag ik een groot gat. Toen wist ik dat het goed zat."