Netherlands

Bouw van kunstwerk Bastion langs Sintrale As bij Dokkum van start

Het begin is er: maandag is er een start gemaakt met de bouw van het Bastion, een kunstwerk langs de Sintrale As bij Dokkum van zo’n vijf meter hoog.

Het plan voor het markeerpunt bij Dokkum leek aanvankelijk te sneuvelen omdat de ondergrond op de beoogde plek, waar de Sintrale As en Suderie bij elkaar komen, te instabiel was. Een eerste oplossing, om de grond te verstevigen met bindmiddel, werd afgewezen op basis van milieuadviezen.

Nu is het ontwerp aangepast door het lichter te maken. De bouw vindt daarom in drie fasen plaats, waarbij steeds een laag grond wordt aangebracht. De eerste fase duurt twee weken, daarna moet de ondergrond ‘zetten’ en is er dus een rustperiode in de bouw. Er worden dan metingen gedaan om te bepalen wanneer de volgende grondlaag geplaatst kan worden.

Bij de aanleg van de Sintrale As is besloten om drie kunstwerken rondom de weg te realiseren. Het Bastion bij Dokkum is het laatste kunstwerk dat gebouwd wordt.

Het Bastion wordt in samenwerking met de gemeente Noardeast-Fryslân gerealiseerd. De verwachting is dat het kunstwerk eind 2021, begin 2022 klaar is.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude