Liefhebbers van bourgondische streekproducten kunnen deze zomer terecht bij het evenement Bourgondisch op de Velden in Veldhoven. Het pop-uprestaurant, dat voorheen Asperges op de Velden heette, staat van 2 tot en met 19 september midden in de velden van Aspergekwekerij John Kelders.

Het evenement zou eigenlijk van 13 tot en met 30 mei plaatsvinden, maar door de coronamaatregelen moet de organisatie haar pop-uprestaurant toch gaan verschuiven. "Gezien de vele mogelijkheden van de locatie kunnen wij verzekeren dat we ons hier volledig aan kunnen conformeren", aldus de organisatie.

Gedurende drie weken krijgen gasten culinaire gerechten voorgeschoteld, bereid door sterrenrestaurants uit de regio. Zo verzorgen Wiesen uit Eindhoven, Eden uit Valkenswaard, Lugar uit Waalre, NASTRIUM uit Helmond en het Veldhovense restaurant The BrandAlle het menu. Gerechten worden bereid met onder meer asperges en Brabantse streekproducten.

Geïnteresseerden kunnen een tafel reserveren, maar volgens de organisatie is de animo groot. "Daarom adviseren wij om nu al een optie te plaatsen, zodat je verzekerd bent van een tafel."