Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Boulevardblad Bild bekritiseerd om 'onverantwoord' anti-lockdownstuk

Het stuk verscheen afgelopen weekend enige tijd naast het bericht over het fakkelprotest bij gezondheidsminister Klöpping | Bild.de

wetenschappers die het Duitse coronabeleid helpen vormen als Lockdown-Macher zijn weggezet. "Dit trio experts doet ons deze kerst frustratie cadeau", kopte Bild. Critici noemen de aanval onverantwoord en gevaarlijk voor de betrokkenen.

Het artikel kwam daags nadat demonstranten met fakkels naar de woning van gezondheidsminister Petra Köpping van deelstaat Saksen waren getrokken, uit onvrede over strengere coronamaatregelen.

De drie wetenschappers pleiten voor hard beleid, nu de nieuwe variant omikron rondwaart en de winter nadert. Ook zouden er volgens hen meer beperkingen moeten komen voor ongevaccineerden, door onder meer 2G-toegangsbeleid. Onder die regeling kan een ongevaccineerde geen toegangscode meer krijgen, zelfs niet als er een recente negatieve test is geweest.

Michael Meyer-Hermann, hoofd van de afdeling Systeemimmunologie van het Helmholtz Center for Infection Research, Viola Priesemann van het Max Planck Institute en Dirk Brockmann van de Humboldt Universiteit van Berlijn werden door Bild uitgelicht als paniekzaaiers die de komende kerstperiode verpesten.

Bild is kritisch op het Duitse coronabeleid; een aantal prominente Bild-journalisten betwijfelt al langer het nut van toegangsbeleid, terugkerende lockdowns en mondkapplicht. “Duitsland glibbert richting winter-lockdown, óók omdat deze experts waarschuwen”, aldus Bild. Het strengere beleid dat in delen van Duitsland van kracht werd, is met name door deze drie uitgestippeld, stelt Bild.

De gisteren benoemde gezondheidsminister Karl Lauterbach veroordeelde het Bild-stuk, omdat het de wetenschappers tot schietschijf maakt voor ‘andersdenkenden’ die bereid zijn geweld te gebruiken.

De Berlijnse politiek-econome Maja Goepel roept de Duitse Raad voor de Journalistiek op het artikel tegen het licht te houden.