Netherlands

Bottas snoert zijn critici de mond

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Valtteri Bottas voelde na zijn zege in de Grote Prijs van Rusland behoefte om zijn critici aan te spreken. "Een mooi moment om mijn critici te bedanken, en voor wie zich nog meer voelt aangesproken", luidde de boodschap die de Finse Formule 1-coureur van Mercedes doorgaf via de boordradio direct nadat hij als eerste de finishvlag was gepasseerd op het circuit van Sotsji.

"Het is niet dat het constant door mijn hoofd speelde, maar ik begrijp de mensen niet die altijd maar kritiek moeten leveren", zei Bottas later. De coureur is op social media veelvuldig mikpunt van kritiek, vooral omdat hij in de schaduw opereert van zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton, de zesvoudig wereldkampioen die dit seizoen al zes races won en afstevent op zijn zevende wereldtitel. Bottas is nog zonder titel; hij boekte zijn tweede zege van dit seizoen.

"Er zijn mensen die zeggen dat ik me er niets van moet aantrekken en weer anderen zeggen dat ik beter kan stoppen. Maar dat laatste zal ik niet doen. Ik geef nooit op. Mijn boodschap was ook niet bedoeld om te kleineren, maar om te inspireren. Ik hoop juist mensen aan te moedigen om niet op te geven, want dat is het belangrijkste dat je kunt doen in je leven."

Football news:

Sportdirecteur van Khimki ongeveer 2:0 met Rostov: we hebben bewezen dat we een team zijn en kunnen winnen op de weg
Jaka versloeg Arsenal en Leicester creëerde niets anders dan het doel. We zullen proberen punten uit Manchester United te halen.We hadden een grote kans om de tafel op te gaan, we wilden winnen, maar uiteindelijk verloren we. Leicester creëerde niets anders dan een doel, en we hadden kansen in de eerste helft, het is moeilijk om direct na de wedstrijd te beoordelen..
Pirlo about 1:1 met Verona: Juve heeft geen klap in het gezicht nodig om wakker te worden en intens te spelen
Everton en Liverpool in de top 2 aan het einde van de ronde in de Premier League voor het eerst in 27 jaar
Ik weet niet waarom ons doel werd geannuleerd. Het is moeilijk om ruimte te creëren als 10 mensen achter de ballijn zitten
Leicester verdiende het om te winnen. Vardy is een wereldklasse speler
Juve zonder Ronaldo kon Verona en Crotone niet verslaan in Serie A de Bianconeri had eerder getekend met Crotone in de vorige ronde. Juventus kon dus niet winnen in beide wedstrijden van het kampioenschap, wat werd gemist door striker Cristiano Ronaldo, die ziek werd van coronavirus. Dit was ook de vijfde wedstrijd voor Juventus onder leiding van Andrea Pirlo. In deze wedstrijden won de club uit Turijn twee keer en tekende drie keer