Netherlands

Boreale exit compleet: ook Freek Jansen niet meer op de lijst van Forum voor Democratie

Het is gebeurd: Freek Jansen zal geen plaats meer krijgen op de kieslijst van Forum voor Democratie bij de Kamerverkiezingen van 2021. Dat zeggen RTL Nieuws en de NOS vanavond.

De ontknoping van de strijd binnen Forum voor Democratie lijkt vanavond te zijn gekomen. Al eerder was duidelijk dat de nummer 1 – Thierry Baudet – zijn biezen pakte, maar nu maakt ook de omstreden nummer 7 – Freek Jansen – een einde aan zijn kandidatuur voor de komende Kamerverkiezingen. Dat was te zien in de bestbekeken actualiteitenprogramma’s van Nederland: het RTL Nieuws en het NOS Journaal.

Daarmee kan FVD een stap zetten in het achter zich laten van deze akelige affaire: de twee personen binnen de partij die het vaakst in verband zijn gebracht met minder frisse praktijken zijn zo op een zijspoor terechtgekomen.

Ook betekent het dat er een vacature is ontstaan voor het lijsttrekkerschap: de belangrijkste kandidaten lijken Joost Eerdmans en Annabel Nanninga te zijn, en bepaalde bronnen reppen al over een lijsttrekkersverkiezing, maar of die er komt is nog niet helemaal duidelijk.

In ieder geval zijn de schermutselingen nog niet voorbij, want niet iedereen zal happig zijn op een lijstduwerschap van Baudet. Ook trekt de huidige FVD-voorman nog aan de touwtjes van de fractie, waar hij fractievoorzitter is, en in de partijtop, waar hij bestuursvoorzitter is. Beide posities heeft de man die ooit de tegencampagne bij het Oekraïnereferendum leidde op het moment van schrijven niet neergelegd.

Football news:

Rummenigge over de Euro: De voorzitter van de UEFA denkt dat het verstandiger zou zijn om het toernooi in één land te organiseren. Ik weet dat Alexander Ceferin, die de COVID-19 situatie zeer serieus neemt, zich afvraagt of het niet verstandiger zou zijn om de Euro in één land te houden. Onder voorbehoud van alle nodige maatregelen. Laten we niet vergeten dat het idee van het houden van een speciale Euro [in verschillende landen] vóór de pandemie kwam, zei Rummenigge. Wat er met de Euro zal gebeuren, weet nog niemand. Als u twijfelt, kunt u het ticket overhandigen en het geld teruggeven-hier is de instructie
Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website
Berbatov op Bale: hij wordt teruggestuurd naar Real Madrid als hij niet het niveau laat zien dat Mourinho verwacht
Pogba ' s tijd bij Manchester United raakt weer op. De club kocht geen topspeler, maar een mooi verhaal voor sociale netwerken, Paul verloor de strijd om invloed aan Brun