Netherlands

Boerenactie bij distributiecentrum in Veghel, ook boeren naar Amsterdam

In Veghel heeft een groep boeren het distributiecentrum van Jumbo geblokkeerd. De boeren hebben met onder meer trekkers de parkeerplaats en een weg nabij het magazijn van de supermarktketen afgesloten.

Het gaat om tientallen landbouwvoertuigen, die via de hoofdingang van het distributiecentrum het terrein op zijn gereden. Volgens de politie is de sfeer gemoedelijk. Wel hebben agenten een nabijgelegen industrieterrein afgesloten.

Of er nog in het distributiecentrum gewerkt wordt is niet bekend. Een woordvoerder van de keten zegt uit te zoeken wat er gaande is.

Amsterdam

Een andere groep boeren is inmiddels in Amsterdam gearriveerd en rijdt door de stad. Het gaat volgens NH Nieuws om een groep van minimaal veertig boeren uit Edam en omgeving, die willen protesteren tegen kabinetsplannen. Op videobeelden is te zien dat ze de hoofdstad hebben bereikt.

De politie laat aan de regionale omroep weten dat agenten met de stoet boeren meerijden. Waar ze naartoe worden geleid, is nog onduidelijk. "We zouden naar de Dam, maar dit schijnt niet te mogen", zegt een melkveehouder tegen NH Nieuws.

Albert Heijn

Eerder vandaag gingen ruim honderd betogende boeren naar een distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle. Daar werd de toegang een uur lang geblokkeerd. De boeren hielden alle verkeer van de supermarktketen tegen. Uiteindelijk stonden zo'n tien vrachtauto's te wachten tot ze het terrein weer op konden.

Boeren zijn boos dat minister Schouten van Landbouw het eiwitgehalte in veevoer wil verlagen, om zo de uitstoot van stikstof te beperken. De boeren zeggen dat het schadelijk is voor de gezondheid van de dieren en spreken van dierenmishandeling.

Football news:

Real Madrid middenvelder Oscar Rodriguez kan verhuizen naar Villarreal
Ronaldo zei dat hij naar PSG wilde verhuizen na de Juventus-Loko wedstrijd in de Champions League (France Football)
Matteus over Hennessy ' s woorden over Borussia: Bayern wil elk jaar de Champions League winnen, maar het is normaal voor hen om de Cup elke twee jaar te nemen
Safonov is de beste speler van Krasnodar in het seizoen 2019/20
Depay voor Juve: als Lyon 1/4 haalt, wordt het een serieus bod
Adebayor op de city-real match: Madrid zou de favoriet zijn met Ronaldo in de line-up. Dit is een goalscoring machine
Lovren maakt zijn debuut voor Zenit in de wedstrijd tegen Loko, Lunev speelt niet vanwege blessure