Netherlands

Boeren met trekkers toch op snelweg: 'Het is oorlog'

Actie tegen stikstofbeleid

3 minuten geleden Aangepast: 23 seconden geleden

Boeren uit Groningen en Drenthe op weg naar Den Haag Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De boeren die vandaag protesteren in Den Haag moesten van de politie over B-wegen naar de hofstad komen, maar daar heeft niet iedereen zich aan gehouden.

Ondanks de oproep - ook van boerenorganisaties zelf - om niet met tractoren over de snelwegen te rijden, heeft in ieder geval een groep van circa vijftien boeren vanmorgen vroeg met trekkers op de A12 gereden. Op een van de tractoren hing een groot bord met de tekst: 'Het is oorlog' en daar onder was de tekst 'never give up' te lezen. 

Ordelijk verloop

In Den Haag wordt vandaag een grote actie tegen het stikstofbeleid van de overheid gevoerd. De politie laat via Twitter weten al vroeg op diverse plekken in Den Haag aanwezig te zijn om het boerenprotest in goede banen te leiden. "We zijn aanwezig voor een veilig en ordelijk verloop van de demonstratie."

Drentse boeren

Gisteravond al werd een groep van zo'n dertig boeren in Drenthe door de politie op de N33 bij Rolde tegengehouden en van de weg gehaald. Ze krijgen een bekeuring voor het rijden met hun tractor op de autoweg, meldt de politie. 

Bij Hoogeveen haalde de politie daarnaast drie tractoren van de A28. De bestuurders krijgen eveneens een bekeuring, voor rijden op de snelweg.

Bij Teuge werd een tractor van de A50 gehaald, die bij Voorst de snelweg op was gereden. De bestuurder werd door de politie aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Wéér een boerendemonstratie. Maar waarom eigenlijk?