Netherlands

Boa's die collega's uitscholden in appgroep onterecht ontslagen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De gemeente Sittard-Geleen moet vier buitengewoon opsporingsambtenaren weer in dienst nemen. Ze werden in september op staande voet ontslagen omdat ze hun collega's uitscholden in een appgroep. Het ontslag was onterecht, oordeelde de rechter vandaag.

De boa's scholden hun collega's onder meer uit voor 'vuile smerige honden', 'oetlul', 'kutjanus', 'piemel', 'kuttenkoppen' en 'natte kut'. Ook leidinggevenden moesten het flink ontgelden. 

De gemeente Sittard-Geleen ontdekte de grove berichten en ontsloeg drie boa's op staande voet. De vierde boa, werkzaam voor de gemeente Maastricht maar gedetacheerd in Sittard-Geleen, moest ook vertrekken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boa's willen spuugkappen kunnen gebruiken bij handhaving

De kantonrechter oordeelde vandaag dat het gedrag van de boa's ongepast en strijdig met de integriteitsregels van de organisatie was. Maar omdat het om een privé-appgroep ging, is het ontslag op staande voet vernietigd door de rechter.

Uitlaatklep

Wat ook meespeelde in die beslissing, is dat het al langer onrustig was binnen de organisatie en de boa's verder hun werk goed deden. De rechter zei bovendien dat ze de laatste tijd veel voor hun kiezen krijgen en dat de appgroep bedoeld was als uitlaatklep. 

De boa's zijn bevriend met elkaar. De appgroep was niet opgericht om over collega's te praten: er werd ook gesproken over vakanties, relaties en etentjes. Een persoon die niet voor de gemeente werkt, praatte ook mee.

Football news:

Messi is in Barca ' s bod voor de Cup wedstrijd met Rayo Vallecano. Dest zal niet spelen als gevolg van spierproblemen
Rangers manager Steven Gerrard heeft gesproken over Chelsea ' s beslissing om Frank Lampard te ontslaan. Natuurlijk heb ik medelijden met Frank. Dit is mijn voormalige teamgenoot, waar ik veel respect voor heb. Maar deze man kennende, denk ik dat hij snel terug zal zijn. Hij schudde het stof af en raakte weer betrokken. Hij gebruikt deze tijd om het met zijn familie door te brengen. Hij heeft een jong gezin en ze zijn onderweg. Ik ben verdrietig. Ik denk dat dit een overhaaste beslissing, gezien het positieve resultaat dat het team ontving in het weekend (Chelsea versloeg Luton 3-1 in de FA Cup-approx. Showsport). Maar ik ken de details niet. Ik weet niet hoe deze situatie hem beïnvloedde, wat voor relatie hij had met het personeel van de club. Ik dacht echt dat het Chelsea de kans gaf om hem te steunen in deze moeilijke periode, in plaats van te doen wat ze deden. Maar Chelsea heeft een eigen geschiedenis in deze zaak, dus geen verrassingen zei Gerrard
Golovin over de bijnaam Tsaar: niets meer dan een grap. Dit is noodzakelijk voor de media en fans, maar ik ben een voetballer
David De Gea: Ik probeer een leider te zijn voor Manchester United. Ik heb de ervaring van het winnen van grote titels hier
Het voelt alsof we al 10 jaar samenwerken! Chelsea stars nam maandag afscheid van Lampard, Chelsea ging officieel uit elkaar met Frank Lampard. We hebben al een reeks gebeurtenissen beschreven die aan het ontslag voorafgingen. Ondanks geruchten over problemen binnen het team, reageerden veel spelers op Frank ' s ontslag. We hebben de belangrijkste reacties van de Chelsea sterren verzameld. Hier zijn respect, woorden van dankbaarheid en vele goede wensen
Bayern München heeft een contract getekend met voormalig Basel striker Oberlen
Barcelona is Liverpool nog zo ' n 29 miljoen euro schuldig voor de transfer van Coutinho