Netherlands

Bluesman John ‘Groovetime’ Hendrix verrast met landelijke prijs

Bluesman John ‘Groovetime’ Hendrix verrast met landelijke prijs

John Hendrix (midden) werd compleet verrast door de prijs. Afbeelding: Harry Heuts

Jabeek / Heerlen / Hoensbroek -

John Hendrix, mede-oprichter en organisator van het jaarlijkse festival Southern Blues Nights in Heerlen, heeft zaterdagavond een prestigieuze prijs gekregen van The Dutch Blues Foundation (DBF).

Hendrix (72) ontving de Keeping the Blues Alive Award (KBA) uit handen van DBF-bestuursleden Lianne Ruijgrock en Marcel van der Linden. De KBA wordt sinds 2009 jaarlijks uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse blueswereld.

Hendrix, die woont in Jabeek, is al sinds de jaren zeventig actief als organisator van culturele evenementen. Hij is ook bekend als presentator van radioprogramma’s over blues- en jazzmuziek bij onder meer radio-omroep Sittard en L1.

Samen met Hubert van Hoof presenteerde hij programma’s als ‘Jazz tussen 5 en 6’, ‘Best of Jazz’ en ‘Groovetime’. Aan dat laatste programma dankt hij zijn bijnaam. Samen met Fiedel van der Hijden stond hij een kwart eeuw geleden aan de wieg van de Southern Blues Nights in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen, waar ieder jaar zo’n vijftienhonderd liefhebbers op af komen.

Verrast

Hendrix werd compleet verrast in het Heerlense theater, waar hij naartoe was gelokt voor een vergadering met programmeur Dannij Bol.

Normaal worden de Blues-Awards uitgereikt tijdens een druk bezocht festival in het midden van Nederland. Vanwege de coronacrisis was dat dit jaar niet mogelijk.

Football news:

Neville vergeleek Liverpool met Coventry na Manchester United ' s overwinning. Waarschijnlijk vanwege de kleur van het uniform
Vladimir Gazzaev hield de eerste trainingssessie met Siena
Alessandro Costacurta: Inter zijn de favorieten voor zowel de Milan derby en de Scudetto
De Valencia speler testte positief op antigenen. Gisteren was een match met Attico
Tottenham was een van de beste clubs in de Premier League. Manchester United, Arsenal, Brighton and Man City-in de top 5, Liverpool-7
Manchester United en Liverpool deden een show in de cup. De sponsor van het entertainment is de stoutmoedige posities van Trent en Rashford (Verenigd hebben dit voordeel beter gerealiseerd)
Roman Abramovich: de status van Lampard in Chelsea blijft onwrikbaar. Hij is een iconisch figuur voor de club