Netherlands
This article was added by the user Carter James. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Biden veroordeelt ‘gruwelijke’ schietpartij Buffalo met tien doden

Biden veroordeelt ‘gruwelijke’ schietpartij Buffalo met tien doden

Bezorgde omstanders na een fatale schietpartij in Buffalo. Een man opende het vuur op klanten van een winkel. Afbeelding: ANP/AP

Buffalo -

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een verklaring de „gruwelijke” schietpartij bij een supermarkt in de Amerikaanse stad Buffalo veroordeeld. Een 18-jarige witte man schoot daar zaterdag tien mensen dood en verwondde drie anderen.

De schutter wordt aangeklaagd voor een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers waren zwarte Amerikanen.

Ondanks dat er volgens Biden nog veel onduidelijk is over de motivatie van de dader, laat hij weten haatmisdrijven „weerzinwekkend” te vinden. „Elke daad van binnenlands terrorisme, inclusief een daad gepleegd in naam van een weerzinwekkende blanke nationalistische ideologie, is in tegenspraak met alles waar we in Amerika voor staan. Haat mag geen veilige haven hebben. We moeten alles doen wat in onze macht ligt om een einde te maken aan door haat aangewakkerd binnenlands terrorisme.”

Live uitgezonden

De schutter droeg een camera en heeft zijn daad live uitgezonden op internet. Op sociale media circuleren berichten dat hij voorafgaand aan zijn daad een manifest heeft gepubliceerd waarin hij zichzelf een racist en een antisemiet noemt. De supermarkt ligt ten noorden van de stad in een gebied waar vooral zwarte Amerikanen wonen.