Netherlands

Biden maakt namen voor sleutelposities bekend, John Kerry gezant voor klimaat

De aankomend Amerikaanse president Joe Biden heeft de eerste namen bekendgemaakt van mensen die hij op belangrijke posities in zijn regering wil benoemen. Al deze kandidaten bekleedden eerder een post onder president Obama, toen Biden vicepresident was.

Bidens adviseur Antony Blinken is de beoogd minister van Buitenlandse Zaken, Alejandro Mayorkas wordt minister van Nationale Veiligheid. Linda Thomas-Greenfield ambassadeur bij de Verenigde Naties, Avril Haines is de beoogde eerste vrouwelijke directeur van de inlichtingendiensten en Jake Sullivan wordt adviseur nationale veiligheid.

Een opvallende naam is ook die van oud-presidentskandidaat John Kerry, die Bidens gezant Klimaatverandering wordt.

Het zijn "ervaren, crisisbestendige leiders die er vanaf dag 1 zullen staan", zegt Bidens transitieteam. De belangrijkste dreigingen die ze te lijf moeten gaan zijn de coronapandemie, terrorisme, de komst van nieuwe kernmachten, internetdreigingen en klimaatverandering.

Reuters

John Kerry (76) deed in 2004 tevergeefs een gooi naar het presidentschap. Hij verloor van de Republikein George W. Bush. Van 2013 tot 2017 was Kerry onder Obama minister van Buitenlandse Zaken.

De strijd tegen klimaatverandering was toen voor hem al een prioriteit. In 2015 tekende hij het klimaatakkoord van Parijs met zijn kleindochter op zijn arm. Onder Trump trok de VS zich terug uit dat akkoord.

"Het werk dat we met het klimaatakkoord van Parijs begonnen, is nog lang niet af", zegt Kerry vandaag op Twitter. "Ik keer terug in de regering om de VS weer op het juiste spoor te zetten om de grootste uitdaging van deze en de volgende generatie aan te pakken. De klimaatcrisis betekent alle hens aan dek en niets anders."

Antony Blinken (58), de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, was eerder onderminister op hetzelfde departement en ook veiligheidsadviseur. Amerikaanse media verwachten dat hij de leiding neemt bij het lijmen van relaties met het buitenland die onder de regering-Trump schade hebben opgelopen.

Alejandro Mayorkas, binnenkort verantwoordelijk voor Binnenlandse Veiligheid, werd geboren op Cuba. Hij is advocaat en diende onder Obama als onderminister op hetzelfde ministerie. Dat ministerie is onder meer verantwoordelijk voor het immigratiebeleid.

Linda Thomas-Greenfield (68) was eerder ambassadeur in Liberia en topambtenaar op het ministerie van Buitenlandse Zaken in de tijd van Obama, Avril Haines (51) is een voormalig adjunct-directeur van de CIA.

Jake Sullivan (43) was onder Obama adviseur van de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en adviseur nationale veiligheid van Biden, die toen vicepresident was.

20 januari

Biden wordt vrijwel zeker op 20 januari beëdigd. President Trump heeft zijn nederlaag bij de verkiezingen eerder deze maand nog niet toegegeven, omdat er volgens hem gefraudeerd is.

Rechters in verschillende staten hebben die klacht van tafel geveegd, omdat Trumps advocaten daarvoor geen bewijs hebben kunnen leveren.

Football news:

Wojciech Szczesny: Juventus wil trofeeën
Ronaldo is niet de beste ter wereld, maar hij werkte enorm hard om er een te worden. Hij verdient alles wat hij heeft bereikt.Voormalig AC Milan striker George Weah heeft gesproken over Real Madrid forward Cristiano Ronaldo. Ronaldo is een bewijs van hoe hard werken en passie onverwachte resultaten kan opleveren. Hij is niet de beste in de wereld, maar hij heeft waanzinnig hard getraind en hard gewerkt om er een te worden. Ik ben een fan van Ronaldo omdat hij bescheiden is gebleven en alles verdient wat hij heeft bereikt. Hij vocht om te komen waar hij nu is vertelde Vea La Gazzetta dello Sport. De Portugezen hebben 15 goals gescoord in 14 wedstrijden. De volledige statistieken zijn hier te vinden. Zelfs Ronaldo is woedend over de lagere prijs van de Transfermarkt. En tevergeefs-zoek gewoon uit waar de nummers komen uit
Chelsea heeft de lening van Tomori aan Milaan bevestigd. Er werd gemeld dat hij kan worden gekocht voor 28 miljoen euro
Mbappe wil graag spelen in Real Madrid of Liverpool. Hij denkt veel na over zijn toekomst bij PSG
Raul is de enige kandidaat voor Real Madrid in geval van ontslag van Zidane (As)
Solskjaer over Klopp 's kritiek op Manchester United' s defensieve voetbal: we vielen aan toen we de bal
Mourinho op Liverpool ' s 68 wedstrijden zonder nederlaag thuis: er zijn records die bijna onmogelijk te breken zijn. Tottenham manager Jose Mourinho reageerde op het feit dat de onverslagen wedstrijd van Liverpool gisteren in de thuiswedstrijden van de Premier League werd onderbroken. Onder de Portugezen heeft Chelsea nog geen 86 thuiswedstrijden verloren in de Premier League. Liverpool eindigde met 68 wedstrijden. De records, zelfs de meest onwaarschijnlijke, is in elke sport te verslaan. Maar er zijn een aantal records, kijkend naar welke, je kunt voelen dat het bijna onmogelijk is om ze te verslaan. Om eerlijk te zijn, Liverpool heeft geweldige resultaten geboekt. Het is heel, heel moeilijk om te bereiken wat ze gedaan hebben. Maar de platen die Chelsea onder mij plaatste zijn nog steeds platen. Het zal heel, heel moeilijk zijn om beter te presteren. Felicitaties aan Liverpool voor hun geweldige serie, Ze hebben niet verloren thuis voor een zeer lange tijd Mourinho zei. Liverpool verloor voor het eerst in 69 wedstrijden in de Premier League (en zelfs Burnley). Het team van Klopp moet nog scoren in 2021