Netherlands

Biden en Trump meteen in aanvaring over corona in debat

Donald Trump en Joe Biden zijn in Nashville begonnen aan hun tweede en laatste debat. Meteen schetsten ze een totaal ander beeld van de coronacrisis.

Volgens Trump komt de crisis tot een einde en krijgt hij felicitaties van wereldleiders hoe hij de crisis heeft aangepakt. Hij verwees ook naar zijn eigen besmetting. "Ik kan het u uit eigen ervaring vertellen. Ik was in het ziekenhuis, maar ben nu beter, anders was ik hier niet."

Biden viel de president meteen hard aan op diens beeld van de pandemie. "De president zegt dat we hiermee leren leven? We leren hiermee dood te gaan", aldus Biden.

"Als je vanavond een ding onthoudt, onthoudt dan dit: iemand die hier geen plan voor heeft, die geen verantwoordelijkheid voor neemt, mag niet aanblijven als president." Hij zei mondkapjes te willen verplichten, sneller willen testen en financiële hulp voor bedrijven te willen regelen.

De hoop is dat het debat minder chaotisch zal verlopen dan het eerste, eind september. Toen interrumpeerde de president zijn rivaal constant. De kandidaten krijgen deze keer bij elke vraag twee minuten de tijd om ongestoord te antwoorden, de microfoon van de tegenstander wordt dan uitgeschakeld.

In de eerste minuten werkte dat al: beide mannen lieten elkaar uitspreken, waardoor het tot een inhoudelijker debat kon komen dan de eerste keer.

Het was de bedoeling drie debatten te houden, maar Donald Trump zei een eerder geplande ontmoeting af. Vanwege zijn coronabesmetting zou dat een virtueel debat worden, maar de president wilde daar niet mee akkoord gaan.

Football news:

Real begon met Alaves: stomme hand Nacho en wild pass Courtois-opnieuw verslaan
20 patronen van tijden van de Tweede Wereldoorlog gevonden op basis van de Roma
Zidane Ob 1:2 met Alaves: de start van de wedstrijd is de slechtste voor Real Madrid in het seizoen. We hebben geen stabiliteit over de 7 overwinningen van de club in 14 wedstrijden van het seizoen in alle competities.Ik heb hier geen verklaring voor. Vandaag wisselden we goede periodes af met slechte. Wanneer de tegenstander scoort in de derde minuut, wordt alles erg moeilijk. Dit is onze huidige realiteit
Een duidelijke straf! Oh, mijn God. Ramos en Carvajal op de val van Hazard in de wedstrijd met Alaves
Marcelo werd aan het haar getrokken, het was nodig om een 11-meter schot te plaatsen. Er was geen straf op Hazard
Favre Pro 1:2 met Keulen: ze zaten in de verdediging en Borussia had te veel haast. Er waren weinig kansen dat de coach van Borussia Dortmund Lucien Favre de wedstrijd tegen Keulen goed organiseerde. Ze deden de verdediging en deden het goed. We waren een beetje ongeduldig en soms te snel om te handelen
Real Madrid gaf toe na een fout van Courtois op een pas. Forward Alaves scoorde in een leeg net (Real Madrid keeper Thibaut Courtois maakte een productieve fout in de La Liga wedstrijd met Alaves) de Belg probeerde onder druk van forward Lucas Perez zijn partners in het midden van het veld een pas te geven. De bal werd onderschept door Alaves striker Joselu, die in een leeg net scoorde