Netherlands

Bezorgde ouders eisen bij de rechter opschorting van leerplicht vanwege het coronavirus

 
   

Als het aan stichting Protect Everybody ligt komt er per direct een tijdelijk einde aan de leerplicht. De actiegroep staat woensdag voor de rechter om dit af te dwingen. Momenteel kunnen ouders nog een boete krijgen van 4000 euro plus een strafblad als zij hun kinderen thuishouden. In het ergste geval kan zelfs de jeugdzorg worden ingeschakeld. Ook willen de bezorgde ouders een mondkapjesplicht op school en een gegarandeerde meter afstand tussen leerlingen.

Volgens advocaat Marijn Kingma speelt de overheid te weinig in op nieuwe wetenschappelijk inzichten. Zo zijn kinderen een stuk belangrijker bij het verspreiden van het virus dan eerder werd verondersteld:

“De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert dat leerlingen op scholen ten minste een meter afstand van elkaar moeten houden en als dat niet lukt dat kinderen boven de twaalf jaar een mondmasker moeten dragen in de klas.”

Aldus Kingma tegenover de NOS. Epidemioloog Patricia Bruijning is het hier mee eens. Zij stelde eerder al dat er veel grootschaliger in het klaslokaal getest moet worden bij vermoedens van besmetting.

Landsadvocaat Reimer Veldhuis vindt de huidige regelgeving nog wel afdoende. Hij stelt dat scholen zich al aan allerlei regels houden en dat panden goed worden gelucht. Ook is volgens Veldhuis niet aangetoond dat een hogere besmettingsgraad onder jongeren direct extra belasting voor de gezondheidszorg veroorzaakt.

Onder enquete-liefhebbers is het idee van strengere coronaregels voor scholen idem dito niet heel populair. Een duidelijk meerderheid bij stand.nl is hier tegen.

De rechter komt op 16 december met een uitspraak

Football news:

Ramos is de meest productieve verdediger in de periode van 2011 tot 2020. De International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) heeft een lijst opgesteld van de meest productieve verdedigers in de periode van 2011 tot 2020. Bij de berekening werd rekening gehouden met alle doelpunten op het hoogste niveau (in de kampioenschappen, bekers, Europese bekers en officiële wedstrijden van de nationale teams). De eerste plaats werd ingenomen door Real Madrid kapitein Sergio Ramos, die 89 goals scoorde (71 voor de club en 18 voor het Spaanse nationale team). De verdediger van Gibraltar Joseph Cipollino (78 goals) staat op de tweede plaats, terwijl de Costa Ricaanse Keylor Soto (73 goals) op de derde plaats staat. Er zij op gewezen dat Inter defender Aleksandar Kolarov (51) op de 10e Lijn in de rating staat, Bayern defender David Alaba en ex-Zenit speler Branislav Ivanovic, die nu speelt voor West Brom (48 goals elk), delen de 16de positie. De 20e plaats werd ingenomen door Virgil van Dijk uit Liverpool (46)
Chelsea heeft wat terrein verloren. Ons personage bleef hetzelfde, hij won wedstrijden voor ons. Chelsea manager Frank Lampard sprak over de psychologische toestand van het team na een aantal mislukte wedstrijden. Dit is Interessant, want als je goed speelt en wint, is je karakter heel duidelijk. Je wilt het openbaar maken. Als je niet goed speelt, vragen mensen zich af over je karakter. Vooral als je een relatief recente coach bent. Dus het is belangrijk dat ik degene ben die zegt, ' Hé jongens, wat we goed deden, het karakter dat we hadden, die ons wedstrijden won - er is niets veranderd. Maar we moeten terug naar een punt, want we zijn wat terrein kwijt zei Lampard
Ko view in het Frame: 2 medewerkers van de club werden ziek. Het medisch onderzoek van El Shaarawy stelde de spelers en coachingstaf van Roma uit voor de wedstrijd van Serie A van gisteren met Spezia (4:3) werden geïsoleerd in de bubble als gevolg van het coronavirus. Twee medewerkers van de Club van Rome zijn geslaagd voor positieve tests, ze zijn ook geïsoleerd, meldt voetbal Italia met betrekking tot Sky Sport Italia en Corriere dello Sport. Volgens het QED-protocol werden de spelers zaterdagmorgen opnieuw monsters en bloedtesten afgenomen. Het medisch onderzoek van de middenvelder Stefan El Shaarawy, die zijn contract met Shanghai Shenhua heeft beëindigd, is uitgesteld. Volgens bronnen is het mogelijk dat de 28-jarige Italiaan ook het coronavirus heeft opgelopen
Ik denk niet dat het het seizoen zal verpesten. Normaal voor de wereld van het voetbal
Solskjaer op van de Beek: ik zou niet zeggen dat hij gelukkig is. In zijn positie zijn er spelers die echt goed zijn
Lester is geïnteresseerd in Edouard. Rogers werkte met de forward seltice
De scharnieren kunnen komen in het begin van Barca Versus Elche. Desta heeft een spierblessure