Netherlands

Bezoek Surinaamse president uitgesteld tot na verkiezingen

Foto: ANP

Het werkbezoek van de Surinaamse president Chan Santokhi aan demissionair premier Mark Rutte is uitgesteld tot na de Tweede Kamerverkiezingen. De reden voor de verschuiving zijn de nieuwe, strenge coronamaatregelen die Nederland heeft ingevoerd. Dat heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zaterdag tegen nieuwssite Starnieuws gezegd.

Een kleine twee weken geleden nodigde de Nederlandse premier Santokhi uit om half februari naar Nederland te komen voor een bezoek. De betrekkingen tussen Nederland en Suriname zijn sinds het aantreden van de regering Santokhi/Brunswijk vorig jaar juli geïntensiveerd. Een belangrijk bewijs daarvan is dat beide landen een ambassadeur hebben benoemd. Sinds november vorig jaar is ook de ambtelijke samenwerking nieuw leven ingeblazen.

De relatie tussen Nederland en de voormalige kolonie Suriname was in de afgelopen tien jaar verslechterd. De belangrijkste reden was het presidentschap van ex-legerleider Desi Bouterse, die in Nederland is veroordeeld is voor de handel in cocaïne. Het herstel van de relatie werd mogelijk nadat Santokhi in mei vorig jaar de verkiezingen won en het roer van Bouterse als president overnam.

Football news:

Mbappe kan mijn opvolger worden. Ik zie mezelf in zijn spel
Jurgen Klopp: Ik wil geen speler die wil vertrekken als we ons niet kwalificeren voor de Champions League
PSG heeft bereikt de 100 miljoen abonnees merk op sociale media
Fiorentina mag Gattuso uitnodigen in de zomer. De partijen zijn al gecontacteerd
In 2021 wint Spartak niet twee wedstrijden op rij, Krasnodar-in het algemeen 4! Wiens serie mislukkingen zal worden onderbroken?
Dortmund coach Terzic: de wedstrijden tegen Bayern toonden aan dat we dichter bij hen zijn
Kovacs keerde Monaco terug naar de top van Ligue 1. Goede verdediging (en een heleboel individuele fouten), de beste normen in Europa en problemen met positionering