Justin Bieber heeft een zware periode achter de rug en als hij daar nu op terugblikt wordt hij emotioneel. In gesprek met GQ vertelt hij dat het op een moment zo slecht met hem ging dat zijn beveiligers stiekem zijn kamer in kwamen om zijn hartslag te checken om er zeker van te zijn dat hij nog leefde.

Voor hij in 2017 zijn tournee stillegde en de ruimte nam voor bezinning, kampte de zanger met mentale en fysieke problemen. "Ik verlangde altijd naar meer. Ik had heel veel succes, maar toch was ik verdrietig en leed ik. En ik dacht dat het succes dat beter zou maken, maar dat gebeurde niet. Drugs legden al die gevoelens plat, zodat ik door kon."

Bieber (27) zegt nu dat hij het gevoel had geen controle meer te hebben. "Er waren zoveel opties voor mijn carrière en helaas is het zo dat in deze industrie mensen misbruik maken van de onzekerheden van anderen."

"Als dat gebeurt, voel je woede, natuurlijk. Maar dan ben je een jong, woedend persoon met grote dromen in een wereld die je tegenwerkt en je laat denken dat je eigenlijk iemand anders wil zijn. Op een dag word je wakker en ontdek je dat al je persoonlijke relaties een puinhoop zijn en dat je diep ongelukkig bent. Wat is het succes dan nog waard?"

Inmiddels gaat het stukken beter met de Canadese zanger. "Ik was iemand die pijn leed. En mensen die pijn lijden, doen andere mensen pijn. Nu ben ik iemand die zich goed voelt en die goede zorg krijgt. Dus dat kan ik anderen ook geven."