Netherlands

Beugelsdijk verliest rechtszaak tegen Albert Heijn: 'Foto op poster mag'

DEN HAAG - Tom Beugelsdijk heeft een rechtszaak tegen Albert Heijn verloren. De verdediger spande, toen hij nog bij ADO Den Haag speelde, een zaak aan tegen de supermarktketen vanwege het gebruik van zijn foto op een poster. Hiermee maakte AH reclame voor de voetbalplaatjesactie. De voetballer vond dit een inbreuk van zijn portretrecht. De rechter niet.

Beugelsdijk begon het proces na de plaatsjesactie van 2019. Mensen die boodschappen doen bij de supermarktketen kregen bij hun boodschappen per 10 euro vier voetbalplaatjes. Hiermee konden ze alle spelers uit de Eredivisie en het Nederlands vrouwenelftal sparen.

Om de actie meer bekendheid te geven heeft de Albert Heijn tijdens de actie ook posters gemaakt met enkele van de voetbalplaatjes. Deze werden in winkels opgehangen en gebruikt op de diverse social media-kanalen. Op deze posters stond ook de foto van Beugelsdijk.

Posters

De speler die toen nog in dienst was van ADO Den Haag, was het niet eens met het gebruik van zijn foto op de poster. De voetballers in de Eredivisie sluiten een cao af, waarin afgesproken is dat de spelers toestemming geven voor commerciële activiteiten zoals deze plaatjesactie. In de rechtszaak ging het daarom niet over de actie van de Albert Heijn zelf, maar alleen om de poster die de supermarktketen gebruikt.

Albert Heijn gebruikte ook posters waar steeds maar één voetbalplaatje in het groot op afgedrukt stond, waaronder die van Beugelsdijk. De voormalig ADO-speler beargumenteerde dat dit buiten de cao valt en dat er daarom een inbreuk werd gemaakt op zijn portretrecht.

Cultheld

De rechter ging hier niet in mee. Volgens de rechter moeten de plaatjes worden gezien als één geheel met de spaaractie en is het een redelijke vorm van promotie. In het vonnis staat dat de supermarktketen daarom ervan uit mocht gaan dat het de voetbalplaatjes als poster mocht gebruiken. Dat Beugelsdijk zelf zijn portretrecht exploiteert en geld verdiend met zijn status als cultheld doet hier voor de rechter niet in af.

Omdat Beugelsdijk in het ongelijk werd gesteld krijgt hij geen schadevergoeding van 15.000 euro zoals de voetballer had geëist. Wel moet de speler, die inmiddels bij Sparta speelt, de proceskosten betalen. Dit is een bedrag van 720 euro.

LEES OOK: Tom Beugelsdijk mogelijk binnenkort op de bank bij vierdeklasser: 'Hij is altijd welkom'

Football news:

Ronaldinho op Maradona: rust in vrede, mijn idool. Tovenaar van de tovenaars! Ronaldinho, voormalig speler van Barcelona en Brazilië, heeft zijn medeleven betuigd met de dood van de voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona. Gecondoleerd met Maradona ' s familie en iedereen die van dit Genie houdt. Mijn vriend, mijn idool, mijn tien - Dank u voor elk moment doorgebracht in uw gezelschap, of het nu lucifers of een eenvoudig diner. Onze gesprekken zijn altijd bijzonder geweest, en Ik zal alle momenten van vreugde koesteren op het veld dat ik u heb moeten bewonderen en hulde brengen aan uw grootheid. Je hebt me mijn hele carrière geïnspireerd. Het moment om je te ontmoeten is een van de beste in mijn leven. Ik was op het veld met mijn idool. Rust in vrede, mijn idool, ik hou van je... Tovenaar van de tovenaars! Voor altijd Ronaldinho schreef op Twitter. De wereld neemt afscheid van Maradona. Napoli hernoemde het stadion ter ere van hem, en de Britten vergaten de Hand of God en erkenden de grootheid van legenden
Voor het eerst in 17 jaar scoorde Liverpool geen doelpunt in een wedstrijd van de Champions League
Villas-Boas suggereerde dat ter nagedachtenis aan Maradona om het tiende nummer in alle teams terug te trekken
Vaticaan op Maradona: de paus herinnert zich hem in gebed en herinnert zich hun ontmoetingen met liefde
Flick ongeveer 3:1 met Salzburg: erg blij met de voorstelling van Bayern. Neuer-world-class goalkeeper-Bayern Coach Hans-Dieter flick somde de resultaten van de Champions League wedstrijd met Red bull Salzburg op
Tyson over Maradona: we werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend ... Voormalig wereldkampioen boksen Mike Tyson reageerde op het nieuws van de dood van de legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona. De hand van God heeft ons verlaten. In 1986 wonnen we allebei onze eigen kampioenschappen. We werden vaak vergeleken. Hij was een van mijn helden en een vriend. Ik had veel respect voor hem. Hij zal zeer gemist worden twitterde Tyson. Maradona overleed op 25 November op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Gouden bad, Bengaalse tijgers en een stel Auto ' s. Tyson was de rijkste atleet ter wereld, maar slaagde erin bijna $ 700 miljoen uit te geven
De afscheidsceremonie met Maradona vindt plaats in het presidentieel paleis en duurt 48 uur. Verwacht wordt dat 1 miljoen bezoekers de ceremonie van afscheid nemen van de overleden ex-speler van het nationale team van Argentinië Diego Maradona zal worden gehouden in het Casa Rosada Paleis-de officiële residentie van de President van Argentinië. Het evenement duurt 48 uur. Er worden ongeveer 1 miljoen mensen verwacht om de ceremonie bij te wonen. = = Clubcarrière = = Maradona speelde voor Boca juniors. (1981 - 1982, 1995 - 1997) Barcelona (1982-1984) en Napoli (1984-1991). Van 2008 tot 2010 was hij coach van het Argentijnse nationale team. In 1986 won Maradona de wereldbeker die in Mexico werd gehouden. Hij werd de beste speler van dat toernooi. In de finale van het wereldkampioenschap voetbal 1986 maakte Maradona een dubbele wedstrijd tegen Engeland (2:1). De prestaties van de aanvaller in dat spel werden later bekend als de Hand of God enGoal of the century. * Maradona won ook twee keer het Italiaanse kampioenschap met Napoli. De wereld neemt afscheid van Maradona. Zelfs de Britten vergaten de Hand van God en erkenden de grootheid van de legende