Netherlands

Betogers Baltimore trekken beeld Columbus omver

Demonstranten in de Amerikaanse stad Baltimore hebben een standbeeld van Christoffel Columbus omvergetrokken en in het water gegooid. Lokale anti-racisme-activisten dreigden daar al weken mee.

De betogers houden de Italiaanse zeevaarder verantwoordelijk voor het leed dat de oorspronkelijke bewoners van de gebieden die hij ontdekt zou hebben, werd aangedaan. In 1492 kwam Columbus in Spaanse dienst aan in het Caribisch gebied, wat de Europese kolonisatie van Noord- en Zuid-Amerika in gang zette.

Op beelden op sociale media is te zien dat er een groot gejuich opgaat als het beeld omvalt:

Het vernielde standbeeld van Columbus is een van de drie beelden van hem in de stad. Het werd in 1984 geplaatst door de Italiaans-Amerikaanse gemeenschap in Baltimore en werd onthuld door de burgemeester en toenmalige president Reagan.

Het is niet het eerste standbeeld van Columbus dat in de afgelopen weken in de Verenigde Staten is omvergetrokken of vernield. Dat gebeurde eerder in steden als Miami, Richmond, St. Paul en Boston.

Football news:

Matteus over Hennessy ' s woorden over Borussia: Bayern wil elk jaar de Champions League winnen, maar het is normaal voor hen om de Cup elke twee jaar te nemen
Safonov is de beste speler van Krasnodar in het seizoen 2019/20
Depay voor Juve: als Lyon 1/4 haalt, wordt het een serieus bod
Adebayor op de city-real match: Madrid zou de favoriet zijn met Ronaldo in de line-up. Dit is een goalscoring machine
Lovren maakt zijn debuut voor Zenit in de wedstrijd tegen Loko, Lunev speelt niet vanwege blessure
Echte buy spelers als we verkopen Bale (ESPN)
Novikov over de samenstelling van Dynamo: het Management is klaar om te versterken