Netherlands

Betaalde podcast-abonnementen zijn nu live (en er is meer nieuw)

Podcasts waren tot nu toe altijd gratis, maar vanaf vandaag kun je ook betaalde podcast-abonnementen tegenkomen in de app. Apple lanceerde zojuist zijn Podcasts Subscriptions. Daarnaast is er nog iets nieuws: Podcast-kanalen.

podcast abonnement

Podcast-abonnementen

De komst van Apple Podcasts Subscriptions werd al eerder aangekondigd en is nu gelanceerd voor iOS, iPadOS en macOS. Met het systeem kunnen gebruikers zich abonneren op podcasts voor extra voordelen. Zo krijg je bijvoorbeeld eerder toegang tot een aflevering, komt er premium content of kun je advertentievrij naar podcasts luisteren.

Abonneren werkt net zoals bij apps; met één druk op de knop doe je dat via de inloggegevens van je Apple ID. De abonnementsprijzen variëren, want podcastmakers zijn vrij om het bedrag zelf te bepalen. Vaak kun je proefabonnementen nemen om te luisteren of ze het waard zijn om voor te betalen.

Van het abonnementsgeld gaat 30 procent naar Apple. Blijft iemand langer dan 12 maanden abonnee, dan incasseert Apple 15 procent. Een vrij hoge commissie – en om deze reden werd de nieuwe feature onder podcastmakers flink bekritiseerd. Het is voor de makers echter nog steeds toegestaan om op een andere manier te verdienen aan de afleveringen, zoals met Memberful of Patreon. De Podcasts Subscriptions vormen slechts een extra optie.

Kanalen

Ook nieuw zijn de Podcast-kanalen. Dit zijn pagina’s waarop verschillende podcasts zijn gebundeld. Deze kanalen kunnen gratis zijn, of betaald. Door je te abonneren op zo’n kanaal krijg je toegang tot alle (betaalde) podcasts die zich in dat kanaal bevinden.

Op dit moment zijn er nog alleen Engelstalige kanalen, waaronder Headspace, Luminary, History Extra en The Guardian. Je komt ze tegen in het tabblad ‘Ontdek’, waar verschillende kanalen worden uitgelicht.

Wil je wekelijks Apple-tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Apple

Football news:

Lyon vroeg Chelsea om Emerson. De verdediger van het Italiaanse nationale team is Interessant voor Inter en Napoli
Lewandowski trainde in het weekend om in vorm te komen voor de start van het seizoen
Ik ben Cristiano Ronaldo en ik stuur alleen de bal het net in. De aanvaller weigerde de crossbar challenge in Real Madrid
Yuriy Semin: Shevchenko heeft veel troeven om de Europese topclub te leiden
Flick over Muller en Hummels: er is geen leeftijd waarop spelers worden uitgesloten van de nationale ploeg
Beckham ' s Inter Miami brak een reeks van 7 wedstrijden zonder een overwinning. Higuain maakte een double
Hoofd van het Nationaal Teamcomité van de UAF Markevich: ik weet niet of Shevchenko het nationale team verlaat. Hij is op vakantie