Netherlands

Betaalbare Pininfarina van de dag: Mitsubishi Colt CZC

Mitsubishi Colt CZC

Op zoek naar een betaalbare auto mét keurmerk van een beroemd Italiaans designhuis? Wellicht is de Mitsubishi Colt CZC iets voor je, want die werd ontwikkeld en gebouwd door Pininfarina.

Juist, een oude Mitsubishi die werd getekend én gebouwd door het beroemde Italiaanse ontwerphuis. Niet zo gek overigens, want Pininfarina heeft in de afgelopen decennia meerdere vergelijkbare klussen opgepakt. Zo lichtten we vorige week nog de Hyundai Matrix uit, terwijl Pininfarina zich momenteel ook bezighoudt met elektrische SUV’s en pick-ups. Alleen maar bloedmooie Ferrari’s tekenen? Dacht het dus niet.

206 CC

Terug naar de Colt CZC, want die kwam na de eeuwwisseling dus ook van de hand van Pininfarina. Gebaseerd op de reguliere Mitsubishi Colt, maar met een heus klapdak zodat je ‘m kunt omtoveren tot een ware cabriolet. Het is een concept dat je je vandaag de dag niet meer kunt voorstellen, maar ten tijden van de ontwikkeling van deze auto (2006) was het een redelijk populair segment. Peugeot had al eerder hoge ogen gegooid met de 206 CC, maar ook Opel en Nissan stapten in met de Tigra Twin-Top en de – op z’n zachtst gezegd – frappante Micra C+C.

Brexit voor Mitsubishi: bijzondere en historische modellen onder de hamer

Maar dat maakt ‘t wél een auto met een uniek verhaal. En ben je op zoek naar een heel betaalbare cabriolet en wil je géén Peugeot 206 CC, dan is zo’n Colt CZC nog niet zo’n gekke keuze. Een nette occasion koop je al voor zo’n drie mille, maar het is verstandig om voor een versie met een unieke kleurstelling én de 150 pk sterke turbomotor te gaan. Zo’n combinatie vind je in ons land momenteel niet zo snel.

Tweedehands Mitsubishi Colt CZC

Er staan slechts twee 150 pk-versies in ons land te koop, beide gespoten in een vrij brave grijze tint. En dat betekent ook een redelijke prijs, want onderstaande nette CZC die 141.000 kilometer heeft gelopen, moet 7499 euro kosten. Niet onbelangrijk: voor dat geld krijg je ook climate control, een leren stuurwiel én verwarmbare sportstoelen. Bovendien was de Colt CZC door z’n stuggere onderstel en potente turbomotor een relatief leuke auto om te rijden. Maar of ‘t een bescheiden klassieker in wording is, valt te betwijfelen.

Reageer op artikel:

Betaalbare Pininfarina van de dag: Mitsubishi Colt CZC

Football news:

Butragueno over 0:0 met Villarreal: er was een straf op Nacho, contact met Albiol is duidelijk
Courtois op 0:0 met Villarreal: een punt is niet genoeg voor Real Madrid. We wilden alle drie na de nederlaag van Atletico
Heb je He Jude gehoord bij de Brentford wedstrijden? 50 jaar geleden, de omroeper draaide op een lied voor zijn geliefde-de fans veranderde het in een volkslied
Inzaghi rond 2:2 met Atalanta: er was een bittere smaak. Inter verdiende om te winnen
Klopp op 3-3 met Brentford: een gekke wedstrijd. Ze gaven Liverpool een gevecht en verdiende een punt, ik respecteer
Sulscher klaagt dat Manchester United minder kans om boetes te verdienen. Hij geeft Klopp de schuld voor niets
Liverpool leidt de Premier League, voor City, Chelsea, Manchester United en Everton met 1 punt. Brighton hebben een spel in reserve