Netherlands

Bestuurder Harjan van Dam vertrekt bij noordelijke labs Certe en Izore

Harjan van Dam in 2013 in het laboratorium van Certe, dat toen onder die naam werd opgericht. FOTO CORNÉ SPARIDAENS

Harjan van Dam (54) uit Leeuwarden vertrekt per 1 september als bestuurder van Certe. Dat is de Groningse organisatie voor medisch advies en diagnostiek, waar ook microbiologisch laboratorium Izore uit Leeuwarden onder valt.

Van Dam was acht jaar bestuursvoorzitter van Certe en heeft volgens de organisatie het versnipperde diagnostische zorglandschap in Noord-Nederland na acht fusies en overnames samengesmolten.

De juridische fusie met Izore is sinds 1 januari ingegaan. Izore doet in Friesland onder meer voor de ziekenhuizen alle diagnoses, waaronder die van het coronavirus. Izore blijft als merk bestaan.

Van Dam was eerder in Friesland onder meer bestuurlijk actief voor BV Sport, Loop Leeuwarden en als directeur en commissaris van Cambuur. In november was hij even in beeld voor een terugkeer als commissaris, maar dat ging niet door. Eerder was hij verdienstelijk wieleramateur en actief voor de KNWU. Van Dam had afgelopen zomer al een korte sabbatical genomen om te fietsen.

Football news:

Spelers kunnen niet deelnemen aan de Euro en het WK als ze in de Super League spelen. UEFA President bevestigd
La Liga over de Super League: Dit is een egoïstische wens om de superrijken verder te verrijken. De vernietiging van het ecosysteem zal leiden tot het falen van deze clubs
Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?