Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bergkamp hoopt dat Arib alsnog meewerkt aan onderzoek

Foto: ANP

Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) houdt hoop dat oud-voorzitter Khadija Arib (PvdA) gaat meewerken aan het onderzoek naar haar. Arib had al gezegd dat niet van plan te zijn, maar Bergkamp zegt dat ze haar blijft uitnodigen. Wat het voor het onderzoek betekent als Arib niet meewerkt, gaat Bergkamp “bespreken met het presidium”, ofwel het dagelijkse bestuur van de Tweede Kamer.

Vorige week woensdag lekte uit dat het presidium een onderzoek naar Arib gaat instellen na beschuldigingen dat zij een onveilige werksfeer creëerde. Arib moest dit vernemen via de pers, omdat het voornemen uitlekte voordat Bergkamp haar op de hoogte had gesteld. Zij sprak van politieke “dolkstoten” en een “politieke afrekening”. Het onderzoek naar haar vindt zij dan ook een “schijnonderzoek”.

De huidig Kamervoorzitter zegt dat ze van plan was afgelopen donderdagochtend Arib te informeren, maar dat tussendoor het nieuws al uitlekte. Sindsdien heeft ze geen contact kunnen krijgen met Arib. Op mails en appjes kreeg ze geen reactie.

Bergkamp zegt niet te willen spreken van een “vendetta” tussen haarzelf en de oud-voorzitter. “Daar laat ik mij niet in meetrekken.” Bergkamp won vorig jaar van Arib de strijd om de voorzittershamer van de Tweede Kamer.