Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bergingsactie van gekapseisde skûtsje op Eemmeer in volle gang

Een bergingsbedrijf is zaterdagmiddag begonnen met het bergen van het skûtsje dat een dag eerder kapseisde. Het schip deed mee aan de Zuidwal wedstrijden op het Eemmeer.

Met behulp van een sleepboot en een ponton met daarop een kraan werd het schip zaterdag weer rechtgetrokken. Vanaf de kant kon de bergingsactie op veel bekijks rekenen. Ook voeren tientallen botters langs die meededen aan de tweede racedag van de Zuidwal.

Vrijdagavond verschenen dronebeelden van het ongeval waarbij zestien mensen de schrik van hun leven kregen. Op de beelden die gedeeld werden door KNRM Huizen, is te zien hoe de skûtsje met de wind vol in de zeilen langzaam kapseist. Van de zestien opvarenden weet een enkeling zich op het stuk boot wat nog boven water ligt in veiligheid te brengen.

Een ander klampt zich vast aan de mast, terwijl weer anderen verderop in het water liggen. Uiteindelijk wordt iedereen uit het water gehaald. Van de opvarenden is één persoon met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.