Netherlands

Bentley beperkt levering Bentayga Speed

Met de productiestart van de vernieuwde Bentley Bentayga Speed in zicht, hoeven tal van wereldwijde importeurs zich niet te bekommeren om de specificatie van hun Bentayga Speed met fabelachtige W12-motor aan de fabriek door te geven. Het merk biedt de dik 300 km/h snelle SUV niet op alle markten wereldwijd aan.

Bentley kiest ervoor om de rappe SUV alleen in landen aan te bieden waar de vraag naar twaalfcilindermodellen groot is. En dat betekent dat Bentley maar liefst 14 afzetgebieden uitsluit van levering van de Bentayga met W12-motor. En dat zijn niet de minste markten voor het Engelse merk. Veertien klinkt wellicht niet extreem als je op wereldniveau kijkt, maar weet dat de Europese Unie als één wordt gezien. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en ga zo maar door, krijgen de Bentayga Speed niet op hun lokale prijslijst.

Niet voor Nederland

Evenmin de thuismarkt Groot-Brittannië, of zelfs Zwitserland niet. In Europa passeert de Speed ook Noorwegen. Buiten Europa ontbreekt de Bentayga Speed ook in de configurator van de Israëlische markt, net als in de Oekraïne, China, Macau, Hong Kong, Taiwan, Vietnam, India en Zuid-Korea.

Photo: James Lipman

Komst Bentayga Speed aangekondigd

Bentley stelde de Bentayga Speed in opgefriste vorm afgelopen augustus voor, nadat in juli de andere versies al een opfrisbeurt ondergingen. Autovisie kreeg in februari de Bentayga al in het geheim te zien. Toen liet Bentley wel weten dat de W12 Speed zou terugkeren in het programma, maar meldde de chef van de productielijn niet dat de snelste variant met het grootste aantal cilinders aan de Europese neus voorbij zou gaan.

306 km/h snelle SUV

Hoewel de carrosserie en aankleding van de SUV danig onder handen werd genomen, bleef de Speed technisch identiek. De 6,0-liter W12-motor levert ook in de gefacelifte versie 635 pk. Mede dankzij dat vermogen snelt de Bentley Bentayga Speed in 3,9 tellen van stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 306 km/h. Aan de twaalfpitter koppelt Bentley een automatische transmissie met acht verzetten.

Lees ook:

Reageer op artikel:

Bentley beperkt levering Bentayga Speed

Football news:

Tebas over Messi: Ik wil Leo in La Liga zien evenals Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo
Vaarwel Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden, begraven naast hun ouders
Maradona werd begraven in de buurt van Buenos Aires naast zijn ouders
Mourinho op Maradona: we kunnen zijn voetbal vinden op Google, maar we zullen Diego daar niet vinden. Ik mis hem, Tottenham manager Jose Mourinho heeft zijn gedachten gedeeld over het overlijden van voormalig Argentina International Diego Maradona. Er is Maradona en er is Diego. Maradona is iemand waar ik niet over hoef te praten omdat de hele wereld hem kent. Niemand zal het vergeten. Diego is anders. De mensen die zijn grote vrienden waren, die kleedkamers met hem deelden, zijn bevoorrecht. Ik kan zeggen dat hij een goede vriend van me was, hoewel ik hem meestal aan de telefoon sprak. Maar natuurlijk hebben we elkaar meerdere keren ontmoet. Hij had een groot hart. Ik mis hem. We kunnen zijn voetbal vinden op Google elke keer als we hem missen, maar we zullen Diego daar niet vinden. Vandaag heb ik de jongens verteld over hem en de tijd die we samen doorbrachten. Ik mis vooral de oproepen die hij altijd deed na nederlagen. Na de overwinningen heeft hij me nooit meer gebeld. Hij wist dat ik het niet nodig had op zulke momenten, maar in moeilijke momenten was hij er voor mij en sprak altijd: Mo, vergeet niet dat je de beste bent.Hij had altijd deze benadering. Ik mis Diego, zei Mourinho. Als football een film was, zou Diego zijn hoofdpersoon zijn.Showsport readers say goodbye to Maradona
Fabio Capello: tegen zo ' n middelmatige Real Madrid had Inter beter kunnen spelen in de Champions League. Het team had in de eerste helft altijd problemen. In de tweede helft hield ik meer van vier verdedigers. Tegen zo 'n middelmatige Real Madrid had het team beter kunnen spelen, zei Capello. Zidane paste zich goed aan de verliezen aan en was Conte in alles te slim af. Hazard eindelijk verlicht in de top match
Ibrahimovic ontmoette de Zweedse nationale teamcoach in Milaan
Tottenham Winks scoorde vanaf 49 yards. Dit is het derde resultaat in de Europa League, al - in deze loting