Netherlands

Belpanel actiedag Giro 555 voelt voor Beelen als thuiskomen

Foto: ANP

Giel Beelen is een van de BN’ers die vrijdag tijdens de actiedag van Giro 555 in het belpanel zit om mensen te woord testaan over de ramp in Beiroet en donaties aan te nemen voor het goede doel. Het voelde voor de dj een beetje als thuiskomen.

“Ik heb dit werk jarenlang gedaan in een callcenter in Haarlem, dus ik was helemaal in m’n element”, zegt Beelen tegen het ANP na afloop van zijn Giro 555-shift. “Ik doe het met liefde. Het is hartverwarmend en goed dat het gebeurt.”

Vrijdagochtend werd de eerste tussenstand van ruim 5 miljoen euro bekendgemaakt, om 13.30 uur volgt een tweede bekendmaking. “Dat is eigenlijk al meer dan ik had verwacht na een dag.” De Radio Veronica-dj benadrukt dat het geld dat gedoneerd wordt, goed terechtkomt bij de goede doelen in Libanon.

Het waren volgens Beelen toch voornamelijk ouderen die de telefoon oppakten, maar wel ieder met een ander motief. Er waren mensen die belden met de boodschap dat ze de beelden verschrikkelijk vonden. Ook kreeg de dj mensen uit Haarlem aan de telefoon die hem herkenden en zich ineens weer herinnerden dat ze hem laatst in de stad hadden gezien. “Er was ook iemand die dan aan het einde vroeg of ze een plaatje kon aanvragen”, lacht de dj. “Dus het was een mooie thuiskomst zo.”

Football news:

Barcelona 's Interesse in Isak nam toe na Koeman' s benoeming. Larsson heeft een hoge dunk van de speler (Mundo Sebortivo)
Manuel Pellegrini: als je tegen Real Madrid en var speelt, is het te veel
PSV en Porto zijn geïnteresseerd in Barcelona middenvelder PUC. Volgens Mundo Deportivo willen PSV en Porto de club niet verlaten. De speler zelf is van plan om in de club te blijven en te vechten voor een plaats in het team. Puig heeft onlangs de Catalaanse directie op de hoogte gebracht van zijn onwil om Barca te verlaten, ondanks het feit dat hoofdcoach Ronald Koeman hem adviseerde om te vertrekken in bruikleen. De statistieken van de 21-jarige Spanjaard zijn hier te vinden
Puyol over Barcelona: als we het kampioenschap willen winnen, moeten we zeer goed presteren
Schalke heeft Wagner ontslagen. Het team heeft de Bundesliga niet meer gewonnen sinds januari
Iacini op 3:4 met Inter: zelfs een gelijkspel zou een oneerlijk resultaat, gezien hoeveel kansen Fiorentina maakte
Ramos Pro 3:2 met Betis: de scheidsrechter deed zijn best en deed niets met opzet