Netherlands

Belgisch goud en zilver op vijfkamp EK indoor, Broersen tiende

Foto: ANP

De Belgische meerkampster Nafissatou Thiam heeft op de EK indooratletiek in het Poolse Torun de vijfkamp op haar naam geschreven. De 26-jarige olympisch kampioene kwam op de afsluitende 800 meter ver achter de Hongaarse winnares Xenia Krizsan over de finish, maar had op de vier voorgaande onderdelen zo’n riante voorsprong opgebouwd, dat het goud haar niet meer uit de handen glipte. Haar landgenote Noor Vidts verraste met het zilver. Krizsan behaalde het brons.

Het was lang onzeker of Thiam wel kon meedoen in Torun vanwege een positieve coronatest, maar de regerend wereld- en Europees kampioen op de zevenkamp testte tijdig negatief. Ze kwam uit op 4904 punten, een Belgisch record. Vidts noteerde 4791 punten. Thiam won het hoogspringen (1,89), het kogelstoten (15,16) en het verspringen (6,60).

Nadine Broersen eindigde als tiende en laatste. De Dongense stond na drie onderdelen nog vierde, maar door drie ongeldige pogingen bij het verspringen bleef ze zonder punten op dat onderdeel en was een medaille niet meer haalbaar. De voormalig wereldkampioene (2014) maakte de vijfkamp toch af; ze werd tiende op de 800 meter in 2.21,97.

Football news:

Spelers kunnen niet deelnemen aan de Euro en het WK als ze in de Super League spelen. UEFA President bevestigd
La Liga over de Super League: Dit is een egoïstische wens om de superrijken verder te verrijken. De vernietiging van het ecosysteem zal leiden tot het falen van deze clubs
Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?