Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

‘België onderzoekt mogelijke omkoping Qatar van Europarlementariërs’

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Corruptie Het onderzoek gaat over „vermeende corruptie, criminele organisatie en witwassen” door „een Golfstaat” binnen het Europees Parlement.

De Belgische autoriteiten verdenken „een Golfstaat” van het omkopen van assistenten van Europarlementariërs. Dat melden het Belgische weekblad Knack en dagblad Le Soir vrijdag. Volgens Belgische media gaat het onderzoek over Qatar, dit wil het OM echter niet bevestigen.

Het onderzoek, dat sinds juli wordt uitgevoerd, gaat over „vermeende corruptie, criminele organisatie en witwassen” binnen het Europees Parlement. Een woordvoerder van het federaal parket zegt tegen Knack dat onderzoekers „een Golfstaat” ervan verdenken „economische en politieke besluiten van het Europees Parlement te proberen te beïnvloeden”. Dit zou onder meer gedaan zijn door het betalen van „substantiële geldbedragen” of het aanbieden van „grote geschenken” aan mensen met een belangrijke positie binnen het Europees Parlement.

Het Belgische Openbaar Ministerie bevestigt aan persbureau ANP dat de politie vrijdag zestien huiszoekingen heeft gedaan. Bij de huiszoekingen zijn vier personen meegenomen voor verhoor en heeft de politie computers, telefoons en ongeveer 600.000 euro aan contant geld in beslag genomen.