Netherlands

Belgen mogen ruim vier weken land niet uit voor ‘plezierreis’

De inwoners van België mogen binnenkort ruim vier weken het land niet uit voor hun plezier.

Niet-noodzakelijke trips naar het buitenland worden volgens Belgische media vanaf 27 januari tot 1 maart verboden. Grensarbeid, zakenreizen en dringend familiebezoek worden uitgezonderd. De grenzen blijven open maar reizigers die vanuit een rood gebied België binnenkomen moeten, zoals nu al, zich laten testen en bij aankomst in quarantaine.

Beducht

Premier Alexander De Croo had de maatregel al aangekondigd, maar moest wel de leiders van de vijf deelregeringen meekrijgen. Volgens meerdere Belgische media is daarover overeenstemming bereikt. België is vooral beducht op terugkerende vakantiegangers tijdens de krokusvakantie die op 15 februari begint. De regeringen willen met het verbod voorkomen dat de besmettelijke nieuwe varianten van het virus uit het buitenland België in komen.

Belgen worden al maanden door de autoriteiten aangespoord om niet naar het buitenland te reizen, maar daar trokken 160.000 inwoners zich tijdens de kerstvakantie niets van aan. Een van hen werd na terugkeer een superverspreider en zorgde behalve voor nieuwe besmettingen er ook voor dat 5000 mensen in quarantaine moesten.

Football news:

Luka Jovic: terugkeer naar Eintracht was de juiste zet
Lehmann op Neuer en Buffon: er is geen sprake van enige vergelijking. Manuel is beter met minstens twee hoofden. Voormalig Duitse doelman Jens Lehmann heeft zich uitgesproken over de vergelijking tussen Manuel Neuer en Gianluigi Buffon. Er is geen sprake van een vergelijking. Manuel is beter met minstens twee hoofden. De Bundesliga, de Premier League en De La Liga zijn sterker dan de Serie A. Nu is het zelfs controversieel dat Italië de beste verdedigers en Keepers heeft, zoals het voorheen was zei Lehmann. De Duitser speelde in de Serie A in het seizoen 1998-99 voor AC Milan. Na slechts zes wedstrijden in een jaar, verhuisde hij naar Borussia Dortmund
Pep op Stadsuitgaven: Manchester United won altijd omdat ze meer uitgeven dan anderen. Barcelona en Real Madrid-ook
Mbappe kan mijn opvolger worden. Ik zie mezelf in zijn spel
Jurgen Klopp: Ik wil geen speler die wil vertrekken als we ons niet kwalificeren voor de Champions League
PSG heeft bereikt de 100 miljoen abonnees merk op sociale media
Fiorentina mag Gattuso uitnodigen in de zomer. De partijen zijn al gecontacteerd