Netherlands

Bekende Egyptische zanger werkt zich in de nesten door foto's met Israëliërs

De bekende Egyptische zanger Mohamed Ramadan moet voor een rechtbank verschijnen, omdat hij zich met een Israëlische collega en een Israëlische profvoetballer op de foto heeft laten zetten. Dat gebeurde op een feestje in Dubai.

Een advocaat deed aangifte omdat Ramadan het Egyptische volk zou hebben beledigd. De artiestenvakbond heeft hem geschorst, in afwachting van een onderzoek.

Egypte sloot in 1978 al vrede met Israël, maar het sluiten van vriendschap met Israëliërs ligt nog altijd gevoelig.

Rooftop-party

Voor Ramadan begon de ellende zaterdag, toen op Arabischtalige Facebook- en Twitter-accounts van de staat Israël een foto verscheen, gemaakt op een rooftop-party in Dubai. Ramadan kwam daar zijn Israëlische collega Omer Adam tegen en liet zich met Adam op de foto zetten. "Kunst brengt ons altijd samen", stond eronder.

Op een andere foto staat Ramadan arm in arm met de Arabisch-Israëlische voetballer Dia Saba, die voor een profclub uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) voetbalt.

Ook circuleert er een video die op hetzelfde feest gemaakt zou zijn. Daarop zijn dansende mensen te zien. Te horen is het Joodse lied Hava nagila.

Misdaad

De publicaties maakten op Egyptische sociale media woedende reacties los. Ramadan werd beschuldigd van verraad van de Palestijnen. Een bekende Egyptische tv-presentator zei dat hij een "regelrechte" misdaad had begaan en riep de artiestenvakbond op harde maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.

De voorzitter van de vakbond schorste Ramadan in afwachting van een onderzoek. Dat moet na zijn terugkeer uit Dubai plaatsvinden. Mogelijk wordt hij geroyeerd. Een journalistenvakbond roept zijn leden op Ramadan te boycotten tot het onderzoek is afgerond.

Ramadan wijst de kritiek van de hand. Volgens hem misgunnen zijn critici hem zijn succes. Hij zegt dat hij aan mensen die met hem op de foto willen nooit vraagt waar ze vandaan komen, maar ook dat hij niet met Adam op de foto zou zijn gegaan als hij geweten had dat Adam uit Israël kwam.

Foto kan slecht uitpakken

"Zo kan het dus inderdaad lopen als je met iemand uit Israël op de foto staat", zegt Midden Oosten-correspondent Daisy Mohr. "Dat is voor ons moeilijk voorstelbaar, maar mensen in deze regio weten dit maar al te goed. Het gebeurt met een zekere regelmaat en kan slecht uitpakken. Het levert problemen op bij internationale conferenties, sportevenementen en ook missverkiezingen. Zo'n foto met iemand uit Israël die viral gaat op sociale media, kan namelijk altijd tegen je gebruikt worden."

Israël sloot in augustus een vredesakkoord met de VAE. Dat betekent dat er steeds meer Israëliërs naar de VAE en Dubai zullen gaan. Mohr hoorde al van Libanezen dat ze daar extra op hun hoede zullen zijn voor dergelijke toevallige ontmoetingen en foto's. "Voor inwoners uit Arabische landen die geen vredesakkoord hebben, zoals Libanon en Syrië, kan het ontzettend vervelend uitpakken."

Eerste land

Egypte was het eerste Arabische land dat vrede sloot met Israël, maar veel Egyptenaren zijn fel tegen normalisering van de betrekkingen tussen beide landen. Tussen 1948 en 1973 vochten Israël en Egypte vier oorlogen uit. Daarnaast vinden de meeste Egyptenaren dat Israël de Palestijnen onderdrukt.

Inmiddels hebben behalve Egypte en de VAE ook Jordanië, Bahrein en Sudan vrede met Israël gesloten. Gisteren werd bekend dat de Israëlische premier in het geheim een ontmoeting had met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Football news:

Conte op 2-1 Met Milaan: voor het winnende doelpunt was het resultaat oneerlijk. Hun doelman is de beste speler van de wedstrijd. Trainer Antonio Conte sprak over de overwinning op AC Milan in de 1/4 finale van de Italiaanse beker (2:1). Dit is de tweede keer op rij dat we de halve finale hebben bereikt, de jongens verdienen respect voor de juiste houding van begin tot eind. Het was een moeilijke wedstrijd, Milan is een sterk team dat leidt in de Serie A, dus we moeten blij zijn dat we ze neergeslagen in de kwartfinales. We hadden de kans om het spel om te draaien in gelijke groepen. Ik denk dat Voor het winnende doel, het resultaat oneerlijk was. We hadden het initiatief, hun doelman was de beste speler van de wedstrijd. We moeten opnieuw over de trend denken als we veel creëren, maar de momenten niet beseffen. We moeten doelgericht zijn, we kunnen zo niet doorgaan, anders winnen we geen wedstrijden die we verdienen om te winnen. Zlatan en Lukaku vechten? Dit is een derby, geen wandeling in het park. Het is onvermijdelijk dat beide teams deze spanning voelden, dus we willen de overwinning opdragen aan de fans, vooral degenen die voor ons kwamen juichen in de teambus. We willen deze vreugde met hen delen
Arsenal deed alles goed, maar ze verloren. Wins geven vertrouwen
Wij hebben bewezen dat wij sterker zijn dan Milaan, Milaan is een sterk team, maar wij hebben bewezen dat wij op hun niveau staan. We hebben zelfs bewezen dat we sterker zijn. We hopen in dezelfde geest verder te gaan. Ruzie tussen Ibrahimovic en Lukaku? Het gebeurt op het veld. Zodra iedereen naar de kleedkamer gaat, verandert alles. We vechten voor de Scudetto. Ze zijn sterk, maar we willen iedereen verslaan zei Marella tegen RAI Sport
Ga je voodoo shit doen, jij kleine kontje. Ibrahimovic-Lukaku tijdens de bekerwedstrijd
De UEFA is niet van plan de Euro in twaalf steden op te geven. Andere opties zijn ongewenst
= = Interlandcarrière = = Eriksen scoorde voor het eerst in bijna zes maanden voor Inter in de wedstrijd tegen Milaan in de 97e minuut van een vrije trap.Inter - middenvelder Christian Eriksen scoorde het winnende doelpunt in de wedstrijd van de 1/4 finale van de Italiaanse beker met Milaan. Dit is het eerste doelpunt van de 28-jarige voor de Nerazzurri sinds 5 augustus 2020, toen Eriksen scoorde tegen Getafe in de Europa League (2-0). De statistieken van voetbalspelers zijn hier te vinden
De Premier League heeft zijn aanpak veranderd om offside te bepalen na Man City ' s Aston Villa goal. Nu in deze situatie zal worden vastgesteld uit het spel