Netherlands

Behandeling fraudezaak ex-voorman or politie

De rechtszaak tegen de voormalige voorzitter van de centrale ondernemingsraad (cor) van de politie, Frank G., wordt maandag inhoudelijk behandeld. Eigenlijk zou dat afgelopen september al gebeuren, maar toen werd de zaak uitgesteld omdat de advocaat van G. plots was opgestapt.

De voormalig agent wordt verdacht van valsheid in geschrifte en fraude met facturen.

G. werd in december 2017 definitief ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Hij raakte onder meer in opspraak door dure etentjes en feesten die de ondernemingsraad van de politie onder zijn leiding organiseerde. Ook zou hij duizenden euro’s hebben opgenomen van de zakelijke creditcard die hij van de politie had gekregen.

De 58-jarige G. had bezwaar aangetekend tegen dat ontslag maar afgelopen oktober bepaalde de bestuursrechter in Utrecht dat het terecht was.

Football news:

Massimo Moratti: de eigenaars van Inter hebben alles wat ze nodig hebben om Messi mee te nemen
Gagliardini op de wedstrijd met Shakhtar: ze zijn sterk, maar Inter is vastbesloten
De President van Attico Madrid bij het vertrek van de Champions League: niet onze avond. Ze hadden geluk om twee keer te scoren, we hebben een goed team
Verdediger Lyon van Marsal: we denken erover om de finale van de Champions League te bereiken. We hebben een grote kans om te winnen
Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben hier om trofeeën te verzamelen
Messi ontmoet zijn opvolger, Lewandowski. Die naar de halve finale van de Champions League gaat, de beste ter wereld
Habib: in de finale van de Champions League zal PSG en Manchester City Spelen