Netherlands

Beelden van Leopold II beklad in België

In België zijn meerdere beelden beklad van de vroegere koning Leopold II. Een petitie met het verzoek alle standbeelden van de vorst in Brussel te verwijderen is ondertussen al 38.000 keer ondertekend.

De petitie is gestart naar aanleiding van de ‘Black Lives Matter’-protesten in de Verenigde Staten. De initiatiefnemers houden de koning verantwoordelijk voor een schrikbewind en de dood van 10 miljoen Congolezen. De toenmalige Kongo-Vrijstaat was in de 19e eeuw het privé-bezit van de vorst.

Ook standbeelden van Leopold II moeten het ontgelden. VRT berichtte donderdagavond dat ook een beeld is beklad in de tuin van het Afrikamuseum in Tervuren. In Halle, Oostende en Ekeren waren eerder al beelden toegetakeld van de omstreden vorst. Die zijn ook besmeurd of zelfs in brand gestoken.

Football news:

Zinedine Zidane: als de scheidsrechter een straf geeft, betekent dat dat het een straf is
Hagedis op de kritiek van VAR: in het echte leven besteden ze geen aandacht aan gesprekken buiten het team
Echte behoefte om 5 punten te scoren in 3 rondes om La Liga te winnen
Gasperini over de 1/4 finale van de Champions League: de wedstrijd met Juventus is een imitatie van de wedstrijden met PSG
Courtois speelde 18 droge wedstrijden in het seizoen La Liga. Real ' s record is één wedstrijd verwijderd
Real Madrid won de achtste overwinning op rij en mist geen 5 wedstrijden
Er was nauwelijks contact, en zelfs buiten het strafgebied. Ex-lid van Barca ' s Raad van bestuur over de straf van real