Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bayern bevestigt vertrekwens Lewandowski: 'Hij wil aanbieding niet accepteren'

Technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern München heeft zaterdag bevestigd dat Robert Lewandowski de club na acht jaar wil verlaten. De verbintenis van de Poolse spits loopt nog door tot medio 2023.

"Ik heb gesproken met Robert. Tijdens dat gesprek liet hij me weten dat hij onze aanbieding om zijn contract te verlengen niet wil accepteren en dat hij de club wil verlaten", aldus Salihamidzic zaterdag voor de uitwedstrijd van Bayern München tegen VfL Wolfsburg in de laatste speelronde van dit Bundesliga-seizoen.

Lewandowski (33) maakte tot dusver liefst 343 doelpunten in 374 officiële wedstrijden voor Bayern, waarmee hij sinds zijn komst voorafgaand aan het seizoen 2014/15 onafgebroken kampioen van Duitsland werd.

In 2020 leverde de hij met vijftien goals een riante bijdrage aan de Champions League-eindzege van ‘Der Rekordmeister’. In 2021 volgde de winst van de wereldbeker voor clubs.

In Spaanse media wordt Lewandowski al weken in verband gebracht met FC Barcelona, dat ook werd gekoppeld aan Erling Haaland. De Noorse spits van Borussia Dortmund werd deze week vastgelegd door Manchester City.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga