Netherlands

Barty en Sabalenka in finale tennistoernooi in Madrid

Foto: ANP

Tennissters Ashleigh Barty en Arina Sabalenka staan tegenover elkaar in de finale van het tennistoernooi in Madrid. De als eerste geplaatste Barty nam in de halve eindstrijd revanche op de Spaanse Paula Badosa, die haar vorige maand in het Amerikaanse Charleston versloeg.

In de Spaanse hoofdstad won de Australische de partij met 6-4 6-3. Ze kan in Madrid haar vierde titel van dit jaar pakken. Ze zegevierde eerder bij de Yarra Valley Classic in Melbourne, in Miami en vorige maand op het gravel in Stuttgart.

Badosa bereikte als eerste Spaanse speelster in twaalf jaar de halve finales in Madrid. Na het verlies in de eerste set brak ze wel meteen de opslag van Barty in de tweede set, maar de Australische herstelde alles door twee keer de service van Badosa te breken. Barty’s zestiende zege op rij op rood gravel kwam daarna niet meer in gevaar.

De als vijfde geplaatste Sabalenka was duidelijk te sterk voor de Russische Anastasija Pavljoetsjenkova. In 63 minuten zegevierde de speelster uit Wit-Rusland met 6-2 6-3. Barty en Sabalenka stonden al zeven keer tegenover elkaar. Vier keer ging de winst naar Barty.

Het toernooi in Madrid ging vorig jaar niet door vanwege de coronacrisis. Kiki Bertens won de titel in 2019. Ze verloor dit jaar in de tweede ronde.

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten