Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Baanwielrenner Heijnen pakt verrassend brons op afvalkoers bij EK

Door onze sportredactie

Baanwielrenner Philip Heijnen heeft woensdag bij de EK in het Zwitserse Grenchen verrassend een bronzen medaille veroverd op het onderdeel afvalkoers. Het betekende de eerste Nederlandse medaille op dit toernooi.

De 22-jarige Heijnen bleef samen met de Duitser Tim Torn Teutenberg en de Portugees Rui Oliveira over. Hij viel uiteindelijk als een-na-laatste renner af en pakte met het brons zijn eerste medaille op een groot toernooi.

Wel liet Heijnen onder anderen de Italiaanse titelverdediger Elia Viviani achter zich. De Europese titel ging naar Teutenberg, die Oliveira in de laatste ronde overtuigend versloeg.

Eerder op de dag greep Maike van der Duin net naast een medaille op scratch. De 21-jarige Assense, die op de WK al twee keer zilver veroverde op dit onderdeel, werd in de strijd om de derde plaats verrassend afgetroefd door de Poolse Daria Pikulik.

De Portugese Maria Martins pakte de Europese titel op het onderdeel waarbij een groep rensters na veertig rondes om de winst sprint. Martins klopte de Spaanse Eukene Larrarte Arteage in de eindsprint. De twee rensters waren halverwege de wedstrijd weggereden uit de grote groep.

Later op de dag staat de teamsprint nog op het programma. De Nederlandse mannen strijden om het goud en de Nederlandse vrouwen om het brons.