Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

AZ verzuimt koppositie te pakken met gelijkspel tegen tiental Volendam

Door onze sportredactie

AZ is er zaterdag niet in geslaagd om de koppositie in de Eredivisie te pakken. De ploeg van trainer Pascal Jansen speelde met 1-1 gelijk tegen FC Volendam. De Alkmaarders maakten pas een paar minuten voor tijd gelijk.

Xavier Mbuyamba zorgde een kwartier na rust met een kopbal voor de 1-0. Pas toen FC Volendam door een rode kaart met tien man kwam te staan - Gaetano Oristanio moest vertrekken nadat hij vol op de kuit van Jordy Clasie had getrapt - viel de gelijkmaker via Jens Odgaard.

AZ blijft door het gelijkspel steken op de tweede plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders hebben één punt minder dan koploper Feyenoord, dat zondag in De Kuip aantreedt tegen PSV. De Eindhovenaren staan derde met drie punten minder dan AZ.

AZ bleef ondanks het puntenverlies wel voor de zevende keer op rij ongeslagen in de competitie. De Noord-Hollanders verloren op 6 november op bezoek bij RKC Waalwijk voor het laatst.

Zaterdag staan er in de Eredivisie nog drie wedstrijden op het programma. Om 20.00 uur zijn FC Emmen-Vitesse en FC Utrecht-sc Heerenveen begonnen. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt bij Excelsior-RKC.

Lees meer over:

AZ FC Volendam Voetbal