Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

AZ verspeelt opnieuw punten in strijd om tweede plek: 1-1 tegen Heerenveen

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Eredivisie AZ kwam in eigen huis niet voorbij Heerenveen en verspeelde opnieuw kostbare punten in de strijd om de tweede plek. Concurrent PSV kan zaterdagavond bij winst op NEC uitlopen.

AZ heeft opnieuw kostbare punten laten liggen in de Eredivisie. De Alkmaarders, die met Ajax en PSV voorlopig strijden om de tweede plaats achter koploper Feyenoord, kwam voor eigen publiek in een attractieve wedstrijd tegen sc Heerenveen niet verder dan 1-1. Het duel lag in de openingsfase enkele minuten stil, nadat aanhangers van Heerenveen vuurwerk op het veld hadden gegooid.

AZ verloor vlak voor de interlandperiode met 2-1 bij FC Twente en liet tegen Heerenveen de kans liggen om de tweede plek in de Eredivisie in ieder geval voor een dag over te nemen van Ajax. De Alkmaarders, die in de Conference League de kwartfinales hebben bereikt, keken lang tegen een achterstand aan.

Sydney van Hooijdonk zette Heerenveen al in de 5e minuut op voorsprong met zijn elfde treffer van het seizoen, door de bal binnen te tikken na een strakke voorzet van Osame Sahraoui. AZ kreeg aan het begin van de tweede helft een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Jesper Karlsson zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Xavier Mous.

Een kwartier voor tijd viel alsnog de gelijkmaker, al had AZ daarbij het nodige geluk. Een schot van de 19-jarige invaller Mexx Meerdink caramboleerde via de hak van Mous in het doel. Heerenveen-verdediger Milan van Ewijk trapte de bal nog uit de doelmond, maar de VAR constateerde dat de bal toen wel al over de lijn was gegaan.

De wedstrijd in Alkmaar golfde op en neer en zat vol met kansen voor beide doelen. Zo raakte AZ-verdediger Sam Beukema, terug in de basis, kort voor rust de paal. Heerenveen kreeg ook heel wat mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar het enerverende duel eindigde zonder winnaar.(ANP)