Netherlands

AZ-trainer Slot: als we verliezen van Napoli liggen we eruit

Voetbal

5 minuten geleden Aangepast: 5 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

AZ heeft donderdag in de thuiswedstrijd tegen koploper Napoli eigenlijk maar één opdracht en dat is winnen. De situatie in groep F van de Europa League is voor de Alkmaarders immers niet al te gunstig. Bij een nederlaag op eigen veld tegen de sterke Italianen is de kans groot dat het Europese avontuur dan al voorbij is, aangezien concurrent Real Sociedad waarschijnlijk wel thuis weet te winnen van het nog puntloze HNK Rijeka.

AZ-trainer Arne Slot onderkende woensdag de belangen. "Eén berekening kunnen we wat mij betreft maken: als we verliezen zijn we uitgeschakeld. Ik ga ervan uit dat Sociedad in staat is om van Rijeka te winnen."

Aanvoerder Teun Koopmeiners had naar eigen zeggen ook een kleine rekensom gemaakt. Aan het slechtste scenario wilde hij echter niet denken. "Of winnen van Napoli reëel is? Dat denk ik wel, we hebben toch ook in Napels gewonnen? Kwalitatief hebben ze natuurlijk wel een heel goed team. We zullen op en top moeten zijn voor een goed resultaat."

AZ behaalde op 22 oktober in Napels een onverwachte zege (0-1).

Football news:

Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen
Aubameyang scoorde voor het eerst in het seizoen een dubbelspel in de Premier League. Parti ' s eerste assist voor Arsenal
Chelsea wil Holand kopen in de zomer en zijn klaar om hun transferrecord te breken (de atletische)