Netherlands

'AZ stapt naar UEFA en eist kampioenschap'

Voetbal

49 minuten geleden Aangepast: 11 minuten geleden

Beeld © Pro Shots / Toon Dompeling

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

AZ is het er niet mee eens dat Ajax tot nummer één is uitgeroepen van de eredivisie en daarom het beste ticket heeft voor de Champions League. De Alkmaarders zijn daarom naar de UEFA gestapt en starten daarom een procedure.

Dat meldt Quote. Toen de eredivisie werd beëindigd en de Europese ticket verdeling bekend werd, ging AZ al op voorhand niet akkoord. Ajax en AZ eindigden beide met 56 punten. De Amsterdammers krijgen direct toegang tot de Champions League omdat de club met een beter doelsaldo boven AZ stond. De Alkmaarders hebben daarom een ticket gekregen voor een plek in de tweede voorronde van de Champions League.

AZ laat in een brief aan de UEFA weten dat het doelsaldo 'geen objectieve maatstaf' is, dat doelsaldo 'variabel' is en ruimte biedt aan een 'subjectieve interpretatie'. 'De club meent dat het onderlinge resultaat een adequatere afspiegeling is van de krachtsverhoudingen', aldus Quote. Afgelopen seizoen wist AZ twee keer te winnen van Ajax. AZ heeft op 22 mei aan de UEFA laten weten dat ze graag ziet dat zij tot virtuele kampioen wordt gekroond, schrijft Quote. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

AZ start met bouw dak van eigen stadion

Jaap Paulsen, woordvoerder van de KNVB, heeft laten weten aan Quote dat de UEFA AZ heeft doorgestuurd naar de KNVB. Volgens AZ-adviseur Karim Aachboun hebben de Alkmaarders zich nooit heeft neergelegd bij het besluit van de KNVB.

Football news:

Courtois speelde 18 droge wedstrijden in het seizoen La Liga. Real ' s record is één wedstrijd verwijderd
Real Madrid won de achtste overwinning op rij en mist geen 5 wedstrijden
Er was nauwelijks contact, en zelfs buiten het strafgebied. Ex-lid van Barca ' s Raad van bestuur over de straf van real
Benzema – de eerste La Liga speler die scoort en assisteert in alle maanden
De scheidsrechter van de wedstrijd real-Alaves verwondde zijn enkel en werd in de rust vervangen
Manchester United moet nadenken over de positie van de keeper. De Gea zal niet terugkeren naar zijn vroegere niveau
Ex-analist bij Ajax over de Liga: Barcelona is een genot. In Juve zal hij meer bereiken