Netherlands

AZ-spits Boadu: hard getraind om mijn plek terug te krijgen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Myron Boadu had zondag eindelijk weer eens reden tot lachen. De spits, vorig seizoen een van de uitblinkers bij AZ, moest de laatste wedstrijden genoegen nemen met een rol als reserve en mocht tegen Heracles Almelo voor het eerst sinds halverwege oktober weer eens vanaf het begin meedoen. AZ won met 2-1. Boadu zorgde ervoor dat AZ een strafschop kreeg en maakte ook zelf een doelpunt.

"Een prima avond, al denk ik dat ik er nog wel één had kunnen maken met een kopbal", aldus de spits. "De afgelopen weken heb ik gerespecteerd dat ik op de bank zat. Ik heb keihard getraind en de trainer weet dat hij altijd op me kan rekenen. Het was lekker om vandaag weer in de basis te staan."

AZ gaf aan het begin van dit seizoen vaak een voorsprong weg. Tegen Heracles leek het met een tegentreffer een kwartier voor tijd ook nog even spannend te worden. Aanvoerder Teun Koopmeiners, die scoorde uit een strafschop: "We hadden het veel eerder moeten afmaken. Gelukkig kwam de winst niet in gevaar." Trainer Arne Slot sloot zich bij Koopmeiners aan: "Kansen benutten, dat moet echt beter bij ons."

Football news:

Ko view in het Frame: 2 medewerkers van de club werden ziek. Het medisch onderzoek van El Shaarawy stelde de spelers en coachingstaf van Roma uit voor de wedstrijd van Serie A van gisteren met Spezia (4:3) werden geïsoleerd in de bubble als gevolg van het coronavirus. Twee medewerkers van de Club van Rome zijn geslaagd voor positieve tests, ze zijn ook geïsoleerd, meldt voetbal Italia met betrekking tot Sky Sport Italia en Corriere dello Sport. Volgens het QED-protocol werden de spelers zaterdagmorgen opnieuw monsters en bloedtesten afgenomen. Het medisch onderzoek van de middenvelder Stefan El Shaarawy, die zijn contract met Shanghai Shenhua heeft beëindigd, is uitgesteld. Volgens bronnen is het mogelijk dat de 28-jarige Italiaan ook het coronavirus heeft opgelopen
Ik denk niet dat het het seizoen zal verpesten. Normaal voor de wereld van het voetbal
Solskjaer op van de Beek: ik zou niet zeggen dat hij gelukkig is. In zijn positie zijn er spelers die echt goed zijn
Lester is geïnteresseerd in Edouard. Rogers werkte met de forward seltice
De scharnieren kunnen komen in het begin van Barca Versus Elche. Desta heeft een spierblessure
West Ham is klaar om het contract met Moyes te verlengen. De club is de zevende in de Premier League.West Ham is vastbesloten om David Moyes als hoofdcoach te houden. Het contract van de 57-jarige Schot met de Londenaren loopt tot 30 juni 2021, met de mogelijkheid om het seizoen te verlengen. Tegelijkertijd is West Ham van plan een langetermijnovereenkomst met Moyes te ondertekenen, aldus The Guardian. Na 19 ronden nemen de hamers de zevende plaats in de Premier League in
Kovac op Golovins 2 assists: ik ben erg blij met zijn optreden