Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

AZ grijpt naast koppositie met bizar 5-5-gelijkspel tegen FC Utrecht

Door onze sportredactie

AZ heeft zaterdagavond in de Eredivisie op bizarre wijze gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. In een wedstrijd met tien doelpunten werd het maar liefst 5-5. Door dat gelijkspel greep AZ naast de koppositie.

Halverwege stond het al 3-3 in Alkmaar. Namens de thuisploeg maakte Vangelis Pavlidis een hattrick. Zijn Griekse landgenoot Anastasios Douvikas deed datzelfde voor de bezoekers. Maxim Dekker en Mees de Wit maakten de overige twee doelpunten voor AZ. Voor FC Utrecht kwamen ook Nick Viergever en Sander van de Streek tot scoren.

De vorige keer dat beide teams in een Eredivisie-duel ten minste vijf keer scoorden in een was op 16 juni 1991. De wedstrijd tussen RKC en FC Twente in Waalwijk eindigde toen in een 6-6-gelijkspel.

AZ had bij een overwinning koploper Feyenoord gepasseerd, maar blijft nu tweede met een punt minder dan de ploeg van trainer Arne Slot. De koploper gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Twente.

Eerder op de dag won PSV met 2-0 van Go Ahead Eagles. RKC Waalwijk won van FC Emmen (2-0), Vitesse boekte een knappe zege bij sc Heerenveen (1-3) en NEC-Sparta eindigde in een gelijkspel (1-1).