AZ heeft zaterdagavond opnieuw punten laten liggen in de Eredivisie. Na de remise van vorige week tegen PEC Zwolle (1-1) speelden de Alkmaarders met 3-3 gelijk op bezoek bij Fortuna Sittard door een treffer in blessuretijd van de Limburgers.

AZ kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Zian Flemming. Halverwege de eerste helft tekende Dani de Wit voor de gelijkmaker.

Na rust stelde het elftal van coach Arne Slot orde op zaken. Teun Koopmeiners bezorgde zijn ploeg vroeg in de tweede helft de voorsprong en Myron Boadu vergrootte twintig minuten voor tijd de marge.

Tien minuten voor tijd bracht Emil Hansson de spanning terug namens Fortuna, waarna Flemming diep in blessuretijd nog voor de gelijkmaker van de Limburgers zorgde.

AZ vroeg op achterstand door treffer Flemming

AZ begon matig aan de wedstrijd in Limburg en moest al na negen minuten een treffer incasseren. Flemming probeerde het van ruim 20 meter en schoot de bal prachtig in de rechterhoek.

De bezoekers waren even van slag door het vroege tegendoelpunt, maar herstelden het evenwicht in de 23e minuut. Een scherpe voorzet van Zakaria Aboukhlal kwam via een hakje van Albert Gudmundsson terecht bij De Wit, die de bal over Fortuna-doelman Alexei Koselev heen wipte.

Na de gelijkmaker werd AZ sterker en kreeg de ploeg in het vervolg van de eerste helft kansen op de 1-2. Een schot van Aboukhlal zeilde echter over het doel van Fortuna en Boadu werkte een rebound net naast.

In de 52e minuut bracht Koopmeiners zijn ploeg wel op voorsprong. Koselev ging daarbij ernstig in de fout door een voorzet vanaf rechts uit zijn handen te laten glippen. Koopmeiners profiteerde van het geklungel van de doelman en vond het doel met een mooi afstandsschot.

Nadat Albert Gudmundsson even later de paal raakte namens AZ en Marco Bizot de gelijkmaker van Flemming voorkwam, breidde Boadu de voorsprong in de 69e minuut verder uit. De spits werkte de bal op aangeven van De Wit binnen, nadat Fortuna-verdediger Branislav Ninaj de bal knullig had verspeeld.

De thuisploeg maakte het in de slotfase nog spannend door een goal van Hansson, die het net vond met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. AZ leek op de eerste zege van het seizoen af te stevenen, maar in de 96e minuut maakte Flemming toch nog gelijk.