Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

AZ begint met Sugawara aan return in Conference League tegen Lazio

Door Rypke Bakker

AZ begint donderdag zonder verrassingen aan de return in de achtste finales van de Conference League tegen Lazio. Rechstback Yukinari Sugawara keert in het AFAS Stadion terug in het elftal, nadat hij zaterdag tegen FC Groningen geschorst was.

Opstellingen AZ

De basisplaats van Sugawara gaat ten koste van Fedde de Jong, die tegen FC Groningen zijn basisdebuut maakte. De negentienjarige De Jong begint op de bank en daar zit ook Sam Beukema.

Beukema maakte tegen Groningen als invaller zijn rentree na lang blessureleed, maar ook nu de verdediger weer fit is kiest AZ-trainer Pascal Jansen centraal achter voor Wouter Goes.

AZ tegen Lazio begint donderdag om 21.00 uur in het AFAS Stadion en staat onder leiding van de Sloveense scheidsrechter Matej Jug.

De Alkmaarders wonnen vorige week met 1-2 in Rome. In het AFAS Stadion moeten ze nu minimaal gelijkspelen om door te gaan en bij een verschil van een doelpunt in het voordeel van Lazio wordt er verlengd.

Het kan de eerste keer worden sinds 2014 dat AZ de laatste acht haalt van een Europees toernooi. Destijds strandde de club onder leiding van Dick Advocaat in de kwartfinales van de Europa League tegen Benfica.