Netherlands

Autoverkopen in China voor tweede jaar op rij gedaald

De verkoop van auto’s in China is in 2019 voor het tweede jaar op rij gedaald. Een vertraging van de economische groei en de handelsoorlog met de Verenigde Staten zorgden ervoor dat minder Chinezen een nieuwe auto kochten.

In totaal werden in China 21 miljoen nieuwe auto’s verkocht, maakte de Chinese vereniging voor personenauto’s PCA bekend. Dat waren er 7,5 procent minder dan 2018. In dat jaar kromp ’s werelds grootste automarkt voor het eerst in twintig jaar.

Lange tijd was China de groeimarkt bij uitstek voor grote automakers, die miljarden euro’s staken om uit te breiden in het Aziatische land. Enkele buitenlandse concerns wijzigen nu hun koers. Zo verkoopt Peugeot-maker PSA zijn belang van 50 procent in een samenwerkingsverband dat auto’s van zijn merk DS maakt in de Volksrepubliek. Suzuki trok zich in 2018 al terug uit China.

Football news:

Massimo Moratti: de eigenaars van Inter hebben alles wat ze nodig hebben om Messi mee te nemen
Gagliardini op de wedstrijd met Shakhtar: ze zijn sterk, maar Inter is vastbesloten
De President van Attico Madrid bij het vertrek van de Champions League: niet onze avond. Ze hadden geluk om twee keer te scoren, we hebben een goed team
Verdediger Lyon van Marsal: we denken erover om de finale van de Champions League te bereiken. We hebben een grote kans om te winnen
Arsenal is een van de grootste clubs ter wereld. Ik ben hier om trofeeën te verzamelen
Messi ontmoet zijn opvolger, Lewandowski. Die naar de halve finale van de Champions League gaat, de beste ter wereld
Habib: in de finale van de Champions League zal PSG en Manchester City Spelen