Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Australische politie arresteert ruim 600 mensen op verdenking van huiselijk geweld

Door onze nieuwsredactie

De politie in Australië heeft in vier dagen tijd 648 mensen aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. Dat meldt de Australische omroep ABC dinsdag.

De vierdaagse operatie is onderdeel van de aanpak van wapen- en drugsbezit. De politie nam zo'n zeventig verboden wapens in beslag.

Volgens de politie in de deelstaat New South Wales zijn er zeker 1.150 aanklachten tegen de arrestanten. Die draaien om onder meer wurging en verstikking.

Australië gebruikt een lijst van meestgezochte verdachten van het plegen van huiselijk geweld. Van de 648 arrestanten stonden er 164 op die lijst.

Volgens de Australische omroep maakte de politie zich grote zorgen over de slachtoffers. In Australië kwamen vorig jaar zeventien mensen als gevolg van huiselijk geweld om het leven. De politie wil met deze operatie voorkomen dat het huiselijk geweld verergert en leidt tot sterfgevallen.

Australië kampt al jaren met relatief veel huiselijk geweld. In 2016 was een of de vijf vrouwen boven de vijftien ooit slachtoffer van huiselijk geweld.