Netherlands

Australiërs doen poging trage koala's te redden voor het vuur

In Australië is men een reddingsactie begonnen voor de koala's. De dieren zijn te traag om zelfstandig aan de grote bosbranden te ontsnappen.

In het oosten van het land is al een miljoen hectare in vlammen opgegaan. Daarbij zouden ook al veel koala's om het leven zijn gekomen. Daarom starten de autoriteiten met behulp van vrijwilligers reddingsacties.

270 huizen

Dat is overigens een gevaarlijke onderneming. De branden hebben al aan vier mensen het leven gekost en woedt op vele plaatsen nog altijd hevig. Inmiddels heeft het vuur ook 270 huizen in de as gelegd.

Wanneer de koala's gered zijn moeten ze worden opgevangen in het koalaziekenhuis van Port Macquarie. Om de extra koala's te kunnen behandelen krijgen ze veel extra financiële steun. Daarbij krijgen ze ook een hoop hulp vanuit het buitenland.

Half miljoen

In totaal is er al een half miljoen euro aan donaties binnengekomen. „Veel meer dan we verwachtten”, zegt een van de vrijwilligsters tegenover lokale media. Ze benadrukt dat er veel blijvende zorg is voor de dieren. „We kunnen ze na behandeling moeilijk vrijlaten want een groot deel van hun leefgebied is verbrand.”

Football news:

Dit is de beste Milan in jaren: superkambekom met Juve (3 goals in 5 minuten!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: Ik ben de President, speler en coach! Als ik in Milaan was geweest sinds het begin van het seizoen, hadden we de scudetto genomen
Sarri over de nederlaag van Milaan: we hebben 60 minuten eersteklas voetbal gespeeld. Dan-turbiditeit
Pioli op de overwinning op Juve: Milan werd een team. We kunnen nog beter spelen
Pioli versloeg Juventus voor het eerst als coach
Vardy scoorde 10 goals voor Arsenal in de Premier League wedstrijden. Alleen Rooney heeft meer
Ronaldo scoort of geeft een assist in 17 opeenvolgende wedstrijden van de Serie A, waar hij 25 (21+4) punten scoorde